Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her viser Isco (20) hvorfor han er heitest i Europa

Se fulltrefferne og resten av Champions League-målene.

(Dagbladet): Malaga - Zenit St. Petersburg 3-0.

20-åringen har vært koblet til både Manchester United, Liverpool, Tottenham og Arsenal - bare de siste månedene.

I går kveld scoret den spanske playmakeren to ganger da økonomisk skakkjørte Malaga overbeviste stort i Champions League-debuten mot Zenit St. Petersburg.

Perfekt kamp Først viste han enorm balanse på 1-0 etter tre minutter, da han snek seg forbi en Zenit-back og skrudde ballen i stanga og inn.

Så scoret han også 3-0-målet, ved å skape rom for seg selv inn mot 16-meteren. Deretter smalt ballen inn i vinkelen.

- En perfekt kamp for meg og laget. Vi oppnådde dette ved å jobbe hardt hver dag, sier Isco til Uefas offisielle hjemmeside.

Isco er kunstnernavet hans, i passet står det Francisco Román Alarcón Suárez. Som mange andre spanske talenter er han blitt en ballkunster gjennom mange år i Valencia juniorrekker.

Et av de største talentene - Det er ingen overraskelse at han viste seg fram. Isco er et av de største talentene i spansk fotball. Og der er det mange om beinet, sier Petter Veland til Dagbladet, han er La Liga-ekspert i CMore.

- Hvordan er han som spillertype?

- Jeg synes han liker litt på Barcelonas Andres Iniesta, det går på hvordan han bruker kroppen og ballen, og setter motstanderen i ubalanse. 1-0-målet var et godt eksempel, med god teknikk på små flater, sier Veland.

Slik sett var kanonscoringen til 3-0 uvant.

- Skuddfoten har han ikke fått vist fram så ofte, han breisider oftest ballen inn. Han hadde tydelig bestemt at han skulle bruke kraft på 3-0, og fikk vist at han også kunne det, sier Veland.

Ønsket seg vekk
Den offensive midtbanespilleren har representert Spania i 56 aldersbestemt kamper de siste fem årene, og ble kjøpt av Malaga da Qatar-milliardene fortsatt satt løst sommeren 2011.

- Det var mange i Valencia som ikke skjønte hvorfor han ikke fikk sjansen der. Malaga hadde økonomisk handlingsrom, og kjøpte ut kjøpsklausulen på seks milliarder. Isco er opprinnelig fra Malaga-området og ønsker seg bort fra Valencia, sier CMore-eksperten.

Den nye utkjøpsklausen på playmakeren er på 20-21 milliener euro, opplyser Veland.

- Det er ikke så mye når du ser hvordan engelske og russiske klubber har hentet folk det siste året. Både eldre og ikke så gode spillere er blitt kjøpt for større summer enn det, sier Veland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media