HVEM VISER HAN FINGEREN TIL? Det så ut som det var mot dommeren, men Dele Alli selv sier det var til lagkamerat Kyle Walker. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
HVEM VISER HAN FINGEREN TIL? Det så ut som det var mot dommeren, men Dele Alli selv sier det var til lagkamerat Kyle Walker. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/ShutterstockVis mer

Dele Alli viste fingeren

Her viser Tottenham-stjerna fingeren mot dommeren. Nå kan han havne i trøbbel

På TV-bildene så det ut som han gjorde gesten mot dommeren. Alli selv hevder det var til lagkameraten.

(Dagbladet): England fikk en trå start på VM-kvalifiseringskampen mot Slovakia, kanskje. Men «Three Lions» kjempet seg tilbake og vant 2-1, og har nå en fot i neste sommers mesterskap.

Tottenhams Dele Alli ses på som en av balløyas mest unge og lovende. Han var en viktig del av Tottenhams sølvlag i fjor, og det er knyttet store forventninger til ham også på landslaget.

Etter en takling fra tidligere Liverpool- og Slovakia-spiller Martin Skrtel, der dommeren valgte å la spillet gå, mistet 21-åringen hodet. TV-bildene viste klart og tydelig at Alli viste fingeren - trolig da mot dommer Clement Turpin.

Tullet med Walker

Det er en gest Alli kan havne i trøbbel for. Ifølge aviser som The Telegraph og The Guardian kan FIFA straffe Alli om de finner ut av han viste fingeren til dommeren. Får han mer enn to kampers karantene, kan han miste den viktige innledningen på mesterskapet i Russland i 2018.

Alli forsvarte seg med at gesten var til lagkamerat Kyle Walker.

- Jeg så ikke hva som skjedde, men jeg har blitt gjort oppmerksom på det. Kyle og Dele tullet rundt, og Dele gjorde en gest mot Kyle. De to har en rar måte å kommunisere på, og det var deres forklaring til meg, sier landslagssjef Gareth Southgate til The Telegraph.

Alli selv tok til Twitter for å forklare hendelsen mandag kveld.

- Bare for å gjøre det klart: Gesten var en spøk mellom meg og min gode venn Kyle Walker. Jeg beklager hvis noen ble fornærmet, skriver Tottenham-stjerna.

- Hans beste kamp

Southgate var mer interessert i å snakke om prestasjonen til 21-åringen.

- For meg fjerner dette fokuset på at han gjorde sin beste kamp siden jeg ble manager. Han var god uten ball, var god til å posisjonere seg. Han var en konstant trussel. Jeg håper vi kan snakke om det, sier landslagssjefen.

Slovakia fikk en sjokkstart på oppgjøret på Wembley. Etter bare tre minutter tok de nemlig ledelsen. Marcus Rashford rotet bort ballen ved egen 16-meter, og Slovakia takket og bukket.

Manchester United-spiller Rashford gjorde imidlertid opp for skaden da han ble matchvinner med en suser fra 12 meter. Eric Dier hadde tidligere satt lagene likt.

Seieren gjør at England leder gruppa si med fem poeng ned til Slovakia, og trenger bare to poeng for å være klare for VM-sluttspillet.