VISTE FINGEREN: Red Bulls Mark Webber viste fingeren til stallkameraten Sebastian Vettel etter at han ble forbikjørt under gårsdagens VM-runde i formel 1 i Malaysia. Vettel brøt stallordre ved å passere Webber, og Webber gir klar beskjed om hva han syntes om det. Foto: VIASAT
VISTE FINGEREN: Red Bulls Mark Webber viste fingeren til stallkameraten Sebastian Vettel etter at han ble forbikjørt under gårsdagens VM-runde i formel 1 i Malaysia. Vettel brøt stallordre ved å passere Webber, og Webber gir klar beskjed om hva han syntes om det. Foto: VIASATVis mer

Her viser Webber fingeren til Vettel - i 237 km/t..!

Snakk om lagkamerater fra helvete.

De har vært lagkamerater i formel-1 teamet Red Bull i tre, men aldri vært kamerater eller samarbeidet særlig godt.

Men episoden som inntraff under VM-runden i Malaysia i går topper det meste av tidligere feider mellom kamphanene:

Mark Webber ledet løpet i Kuala Lumpur, med stallkameraten Sebastien Vettel på andreplass. Alt lå til rette for en pen dobbeltseier for Red Bull, og teamsjefene ønsket ingen kniving mellom lagkameratene.

Brøt stallordre Førerne fikk klar ordre om å holde posisjonen sin, men Vettel - de tre siste års verdensmester i formel-1 - hadde ingen planer om å holde seg bak lagkameraten.

Ordre eller ei.

I en frekk manøver etter 44 runder kjører Vettel forbi Mark Webber, en hendelse som Webber satte særdeles liten pris på. TV-bildene fra løpet viser at australske Webber gir viser fingeren til tyske Sebastian Vettel etter forbikjøringen.

Større forakt enn det skal du lete en stund etter.

Poeng foran harmoni Sebastien Vettel beholdt ledelsen løpet ut, og tok sin 27. seier i karrieren, med stallkameraten på andreplass. Det som kunne vært en flott dobbeltseier for Red Bull ble totalt overskygget av den bitre striden som raser i teamet.

På seierspallen etter løpet ofret ikke de to Red Bull-førerne hverandre så mye som et blikk.

Forskjellen på første- og andreplass er sju poeng. For Vettel var de ekstra poengene tilsynelatende viktigere enn harmonien innad i laget. Vettel kan ta sin fjerde strake VM-tittel i år, og i jakten på det kan hvert poeng utgjøre en forskjell.

Vettel-beklagelse Vettel hevdet selv, derimot, etter løpet at han først etter løpet innså at han hadde brutt en stallordre.

- Jeg kan forstå at han (Webber) er opprørt, men jeg gjorde det ikke med vilje. Jeg innså først etterpå, da jeg så teamets reaksjon, at jeg hadde gjort en feil, sa Sebastien Vettel.

Episoden har fått Mark Webber til å gå i tenkeboksen om hvorvidt han ønsker et fortsatt samarbeid med Vettel i Red Bull.

UVENNER: Sebastian Vettel (t.h) på seierspallen etter å ha vunnet VM-runden i formel 1 i Malaysia. Lagkameraten i Red Bull, Mark Webber, kom på andreplass. De ser ikke så fornøyd ut, noen av dem. Foto:  Diego Azubel / EPA / NTB Scanpix
UVENNER: Sebastian Vettel (t.h) på seierspallen etter å ha vunnet VM-runden i formel 1 i Malaysia. Lagkameraten i Red Bull, Mark Webber, kom på andreplass. De ser ikke så fornøyd ut, noen av dem. Foto: Diego Azubel / EPA / NTB Scanpix Vis mer

- La meg si det sånn; det var mange tanker som gikk gjennom hodet mitt de siste 15 rundene, ikke bare fra dette løpet, men også tidligere episoder. Vi får se hva som skjer. Nå er det tre uker til neste løp, og jeg skal hjem til Australia for å surfe. Dette er veldig ferskt ennå, men vi må helt klart diskutere den beste veien videre for teamet, sier Mark Webber.

- Superegoister Viasats formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen kommenterte løpet på tv, og han likte ikke det han så.

- Jeg synes ikke noe om at man bryter stallordrer, men hovedproblemet er at det kommer slike beskjeder, ikke at Vettel gir fa.. i dem, sier han til Dagbladet.

Han mener formel 1-sirkuset i for stor grad framstår som et arrangert spill, når teamene gir beskjed om hvem som skal vinne.

- Stallordrer var ulovlig i noen år, men er nå tillatt igjen. Den store utfordringen er at man prøver å få individuelle utøvere til å være med på en lagidrett. Om du spør Sebastian Vettel om det han driver med er en individuell idrett eller en lagidrett, så er svaret individuell idrett. Dette er superegoister, så det er nesten en umulig oppgave å få dem til å samarbeide.

Han fester ingen lit til Vettels forklaring om at han ikke visste at han brøt stallordrer.

- Det var ren og skjær kynisme fra Vettel sin side. Han visste at han ville få litt kjeft, og ikke noe mer. Men de sju ekstra poengene kan være forskjellen på gull og sølv, sier Atle Gulbrandsen.

- SUPEREGOISTER: Viasats formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen mener førerne er superegoister, og at de må være det om de skal vinne. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
- SUPEREGOISTER: Viasats formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen mener førerne er superegoister, og at de må være det om de skal vinne. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer