Her vises «fisken», «robåten» og «ryggstrekkeren»

Slik feirer Kolnes når de scorer mål.

Kolnes IL - Team Phillipines 3-1 (1-0)

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Det er første gang guttene på Kolnes G14 er på Norway Cup. Den lille klubben holder til i ei lita bygd ti minutter unna Haugesund.

Den siste uka før eventyret i Oslo bestemte guttene seg for å terpe på målfeiringer, og i videoen over kan du se tre av disse. «Fisken», «robåten» og «ryggstrekkeren» har blitt faste innlegg på Ekebergsletta denne uka.

- Det startet med ryggstrekkeren her i Norway Cup. Vi har feira litt forskjellig underveis. Det har gått litt opp og ned, sier Even Salvesen.

Inspirasjonen fikk en av guttene etter å ha sett YouTube-videoer med det islandske laget Stjarnan. Klubben ble verdenskjent etter at det ble lagt ut klipp med de kreative målfeiringene på nettet. «Fisken» var den første feiringen det islandske laget ble kjent for.

Kolnes fikk på sin side også vist fram en feiring i kampen mot Team Phillipines. Nå er laget klare for åttedelsfinalen i A-sluttspillet, hvor Gaza Unrwa venter. Et lag som har scoret elleve mål i snitt så langt i turneringen.

Årets Fair Play-lag Kolnes IL ble årets Fair Play-klubb i Rogaland i 2012, og besøkte i den forbindelse Fair Play-standen på Ekebergsletta tidligere i uke. Lagleder Morten Salvesen er stolt over gutta, som har oppført seg fint under Norway Cup også.

- De har vært eksemplariske. De viser alltid god Fair Play i forhold til motstander og det som skjer. Vi har fått gode omtaler av Per Ravn Omdal (tidligere president i Norges Fotballforbund journ.anm.) og fått høre mer. Fair Play er noe vi prioriterer veldig, sier Salvesen.

Dette er Kolnes-guttene som er med til Oslo:

Mathias Økland (12), Lars Log Stavland (12), Even Salvesen (13), Håkon Bjelland Rønnevik (12), Even Skogland Amundsen (13), Markus Amundsen Gåsland (13), Erik Ådland Mørch (13), Jørgen Norheim (13), Sondre Matre Eide (13), Eskild Koldstø (13), Keilon Kallevik (13), Erlend Haugen Dommersnes (13)