Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ydmyker Edvald Dagbladets journalist

Etter beskjed om at han har vunnet for lite i år.

(Dagbladet): Både Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug har hatt et godt år så langt i 2012.

Førstnevnte gjorde riktignok ikke som i fjor, der han vant to etapper i Tour de France, men han har tatt flere sterke seirer, blant annet i klassikeren GP Ouest France forrige helg.

Også Nordhaug har hatt et godt år som hjelperytter i Team Sky-laget. Og også 28-åringen fra Vestfold sikret seg en seier nylig, da han vant den tredje etappen i Danmark rundt for en drøy uke siden.

På den andre siden - i mosjonistenes rekker - finner du undertegnede, en 31-åring med noen få grå hår som sikret seg merket i Birken forrige helg.

Birken-merket ikke nok
Tida 3.29 er respektabel, men den er likevel en knapp halvtime treigere enn det Boasson Hagen leverte i samme ritt - før han var gammel nok til å ta lappen.

Likevel var tida nok til å gjøre undertegnede så høy i hatten at jeg syntes det var greit å invitere Team Sky-duoen Boasson og Nordhaug til en «duell» i Holmenkollveien i Oslo, under unnskyldning om at de ikke har vunnet nok i år.

Hvordan det gikk, kan du se i videovinduet over, men hvem som kom først opp den bratte bakken kommer kanskje ikke som noen overraskelse. Differansen ble drøyt to minutter...

Trener hardt mot VM
Da Boasson Hagen og Nordhaug var ferdige med mosjonistutfordringen fortsatte de det som var en intervalløkt i går.

Duoen trener nemlig knallhardt mot VM i nederlandske Limburg. Landeveisrittet går om tre uker i dag.

Men selv om verken Thor Hushovd eller Alexander Kristoff kommer til å sykle VM for Norge, blir ikke Edvald Boasson Hagen kaptein alene - til tross for at den klassikerliknende VM-løypa passer ham svært godt på papiret.

Det bekrefter sykkelsportssjef Steffen Kjærgaard overfor Dagbladet.

KJØRTE VIDERE: Edvald og Lars Petter fortsatte intervalløkten etter den relativt enkle utfordringen i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
KJØRTE VIDERE: Edvald og Lars Petter fortsatte intervalløkten etter den relativt enkle utfordringen i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Hvis alle hadde forstått at å ha to kapteiner er det eneste fornuftige, hadde ikke dette vært noe problem. Både Edvald og Lars Petter er gode nok til dette, og den eneste taktikken jeg mener vil fungere er «vi får se». Den tankegangen har skaffet oss et par medaljer de siste årene, sier Kjærgaard.

- Ærlige underveis
Boasson Hagen synes det er helt greit at sjefen - igjen - velger å satse på to kort.

- Ingenting er avgjort ennå, men uansett kjører vi for den som er sterkest underveis. Lars Petter og jeg kjenner hverandre godt, så vi er ærlige på den saken, sier han.

Nordhaug er enig.

- Det gjør seg ofte selv i ritt som er så lange og tøffe. Man må ha dagen for å være der, men i utgangspunktet er det mest naturlig at vi kjører for Edvald. Han har den beste avslutningen om det skulle ende med en spurt, sier 28-åringen, som skal sykle for Rabobank neste sesong.

Norges tredjemann i VM blir Gabriel Rasch eller Vegard Stake Laengen.

I hvert fall ikke undertegnede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media