Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFL:

Her ydmykes NFL-stjernen: 
- Var en forretningsavgjørelse å ikke slå ham

Crabtree og Talib i feide på banen.

(Dagbladet): Det ble relativt dårlig stemning mellom Denver Broncos-cornerback Aqib Talib og Oakland Raiders' Michael Crabtree da de to lagene møttes i siste ordinære NFL-runde første nyttårsdag.

Tittelforsvarer Broncos' sesong er over tross seieren over Raiders, men det hindret ikke Talib i å benytte muligheten til å havne i overskriftene:

De to rivalene havnet i en småhissig ordveksling ute ved sidelinja underveis i kampen, da Aqib Talib plutselig grep tak i halsgropen til Crabtree og rykket til - og rev i stykker Raiders-spillerens åpenbart verdifulle gullkjede.

Hadde lyst til å slå

Dommerne gjorde ingenting etter episoden, som Talib tydelig feiret fornøyd med lagkameratene på benken i etterkant. Michael Crabtree, derimot, måtte kjempe mot lysten til å gå fysisk til angrep.

- Det så ut som om jeg hadde lyst til å slå ham, og jeg er ikke engang den typen. Jeg spiller fotball. Jeg kunne skadet ham, men jeg spiller fotball, sier Crabtree, ifølge CBS Sports.

- Dommerne snakker til meg som om det er jeg som spiller stygt. En fyr tar kjedet mitt. Han takler meg seint. Men hvis jeg reagerer på det, så kaster de meg ut av kampen. Det var for mye, du ser hva den fyren gjør rett foran meg. Hva skal jeg gjøre? Hvis jeg reagerer, blir jeg utvist og framstår som den stygge ulven. Jeg tok en forretningsavgjørelse for laget mitt, sier Raiders-spilleren, som klarte å holde hodet kaldt.

Det å «snatch the chain», som amerikanerne blant annet kaller det, er en ikke helt ukjent provokasjon i for eksempel hiphop-miljøet, der det gjerne blir sett som et særskilt tegn på mangel på respekt. Det er imidlertid sjelden man ser liknende på høyeste idrettsnivå i NFL.

Varslet på forhånd

Aqib Talib på sin side er strålende fornøyd med greiene, selv om sesongen for Denver Broncos altså er over.

- Han har gått rundt med det gullkjedet hele året, det har bare plaget meg mer og mer, sier Talib, ifølge CBS.

- Jeg fortalte ham at om han bruker det kjedet foran meg, så skal jeg ta det. Han brukte det foran meg, så jeg tok det. Så sutret han til dommerne, men han sa ingenting til meg, sier cornerbacken, som ut fra bildene etter kampen eier et par kjeder sjøl.

- Jeg liker ikke han nummer 21, svarer Michael Crabtree.

- Han er falsk. Du er ikke tøff. Du bare skaper deg. Tar kjeder ute på banen, hva oppnår du med det? Er du hard, er du tøff? Tar kjeder foran politiet og løper avgårde. Det var barnslige greier, sier han.

Denver Broncos skuffende tittelforsvarsesong endte altså i helgen, og i går ble det også kjent at Gary Kubiak trekker seg fra trenerjobben i NFL-klubben på grunn av helseproblemer.

Oakland Raiders skal møte Houston Texans i et av de såkalte wild card-oppgjørene kommende lørdag, i en siste mulighet til å kvalifisere seg til sluttspillet.

TÅREVÅTT: Brian Kinney fra Connecticut bestemmer seg for å overraske sin far med NFL-billetter. Han har aldri vært på kamp med sin favorittklubb Cincinnati Bengals. Se den tårevåte seansen i videoen over. Video: YouTube/Brian Kinney Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling