Heras øker Spania rundt-ledelsen

Men Felix Cardenas vant dagens etappe.

Roberto Heras støtet og trodde han kvittet seg med erkerivalen i Spania rundt i dag. I stedet dukket en ny opp i overraskelsesmannen Santiago Perez.

Alejandro Valverde var før 17. etappe toer i sammendraget, bare fem sekunder bak Heras i gylden ledertrøye. 17 mil senere var drømmen knust da Valverde «møtte veggen» etter Heras' rykk rundt sju kilometer før målgang i den tøffe bakkeavslutningen.

Santiago Perez var eneste rytter som greide å henge på den spanske forhåndsfavoritten, som tidligere var Lance Armstrongs viktigste hjelperytter. To kilometer før mål slo Perez knockout på selveste Heras og klatret til 2. plass i sammendraget.

Perez, som er lagkompis med den dopingmistenkte stjernesyklisten Tyler Hamilton i sveitsiske Phonak, ligger 1.13 minutt bak Heras sammenlagt. Hamilton trakk seg fra Spania rundt på 13. etappe. Seks dager etterpå ble det kjent at amerikaneren har avlagt to positive dopingprøver.

Treer sammenlagt i Spania er Valverde, som nå er kjørt av med 2.15 minutter av Heras. Sekundet bak ligger Francisco Mancebo.

Etappevinner ble colombianske Felix Cardenas, som greide det kunststykket å vinne etter et utbrudd fra første kilometer av etappen. Da fikk Cafés Baque-rytteren med seg Constantino Zaballa, Volodimir Gustov, Tadej Valjavec, José Luis Arrieta og Alberto Lopez De Munain i brudd.

Bare Cardenas holdt til mål og var 29 sekunder foran Perez over streken.

Spania rundt avsluttes i Madrid søndag.

(NTB-AFP)