Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hergeirsson: - Vi får ta en evaluering i kveld

Grimsbø satt på benken med nakkesmerter under hele kampen.

 TYDELIG PREGET:  Kari Aalvik Grimsbø fikk en vridning i nakken etter at en ball traff hodet hennes under oppvarmingen i tirsdagens kamp mot Kasakhstan. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TYDELIG PREGET: Kari Aalvik Grimsbø fikk en vridning i nakken etter at en ball traff hodet hennes under oppvarmingen i tirsdagens kamp mot Kasakhstan. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

FREDERIKSHAVN/OSLO(Dagbladet):
• Norge - Kasakhstan: 40-19

Kari Aalvik Grimsbø pådro seg en nakkeskade under oppvarmingen til kampen mot Kasakhstan på tirsdag. En ball som først gikk i stolpen traff deretter Grimsbø i hodet, og vridningen hun fikk i nakken gjorde at hun måtte avbryte oppvarmingen. 

Det var lenge usikkert om hun i det hele tatt fikk spille Norges tredje VM-kamp. I første omgang satt en preget Grimsbø nesten helt rolig på benken, mens landslagslege Anne Froholdt masserte nakken hennes. 

Først i pausen gikk landslagslegen ut og fortalte til TV 2 at de kom til å la Grimsbø stå over kampen fordi hun følte seg stiv i nakken etter slaget fra ballen. 

- Jeg håper hun blir klar til neste kamp. Det var et skudd som traff stanga og smalt i hodet hennes. Jeg håper det ikke er dramatisk, sier Thorir til Dagbladet etter kampen.

Venter på evaluering Til TV 2 forklarer landslagssjefen til at de skal ta en evaluering i kveld og i morgen tidlig, før de eventuelt vurderer å ta en telefon til VM-vrakete Katrine Lunde.

- Først må jeg få høre litt hvordan det er, jeg har ikke fått snakket så mye med doktor enda, forteller han til TV 2. 

Det blir i så fall andre gangen Grimsbø må forlate et mesterskap på grunn av skade. I fjor dro hun hjem fra EM i Ungarn etter å ha skadet menisken. 

- Jeg fikk en liten smell og ble svimmel. Jeg håper det går fint, forteller Grimsbø til NTB etter kampen. 
 
Også til TV 2 nedtoner hun skaden. 

- Jeg kjenner på meg at dette er noe som går over, sier keeperen. 

Etter kampen sa TV-ekspert Randi Gustad at landslagssjefen ikke burde vente for lenge med å kalle inn forsterkninger til keeperteamet - dersom Grimsbø mot formodning ikke kan fortsette.

- Men Kari må få tid til å føle på det, forteller Gustad i TV 2s håndballstudio. 

Norge har hviledag onsdag, før Romania står for tur i VMs fjerde kamp på torsdag. 

Herrem ville steppe inn Underveis i kampen lå også keepermakker Silje Solberg nede for telling etter å ha fått et skudd midt i ansiktet. Til tross for at hun kom seg fort på beina igjen, manglet det ikke på erstattere ute fra banen. Den første til å rekke opp hånda var Camilla Herrem. 

- Jeg har jo dritlyst til å stå i mål. Jeg hadde i hvert fall prøvd mye, sier en energisk Herrem til TV 2 etter kampen. 

Herrem, som briljerte med den ene trickscoringen etter den andre, ble Norges toppscorer med sju mål. På spørsmål fra TV 2-reporteren om målvaktsinnhopp er en god idé modererer rogalendingen seg litt. 

- Nei, jeg tror VM hadde blitt en litt for tøff start for meg, ler hun. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media