Hergeirsson gjør ingen endringer før VM starter

Stoler på uttaket.

UENDRET: Landslagssjef Thorir Hergeirsson gjør ingen endringer før VM-start i håndball. På vent står trolig Ida Alstad og Katrine Lunde.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UENDRET: Landslagssjef Thorir Hergeirsson gjør ingen endringer før VM-start i håndball. På vent står trolig Ida Alstad og Katrine Lunde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Landslagssjef Thorir Hergeirsson gjør ingen endringer før VM-start i håndball. På vent står trolig Ida Alstad og Katrine Lunde.

- Vi satser på den troppen vi har tatt ut. I tillegg var det noen som viste seg fram på rekruttlandslaget mot Island, sier Hergeirsson til NTB.

Dermed melder han fredag inn de 16 som fikk klarsignal for et par uker. De er gode nok for gull om alt klaffer.

VM-deltakerne kan bytte ut én spiller i hver fase av mesterskapet (gruppespill, åttedels, kvart, semi og finale).

Bare forhåndsinnmeldte reserver er aktuelle. Her er Katrine Lunde den store stjernen. En keeper alle andre VM-lag misunner Norge.

På gang Norge slet i hele 4-nasjoners på hjemmebane. Forsvarsspillet var ikke bra, og aggressiviteten mangler. Det ble bedre i 2.-omgangen mot Sverige. Dermed gikk de norske jentene ut i et par fridager med et spillemessig løft i ryggen.

Og for keeper Silje Solberg kom de ti redningene mot svenskene som en åpenbaring i oppkjøringen.

Ida Alstad (hemmet av skade i sommer og høst) var en av dem som viste form for rekruttene sist uke. Hun har vært en meget viktig spiller i flere av de siste mesterskapene. Hennes forsvarskapasitet sammen med bra skuddkraft og -uttelling, gjorde henne til en nøkkelspiller.

Og kanskje en joker som reserve litt ut i VM.

Norge starter VM mot Russland lørdag foran utsolgte tribuner i baconbyen Frederikshavn. Der har nordmenn hamstret mat i flere tiår.

Lekestue Laget tar hurtigbåten fra Larvik til Hirtshals torsdag ettermiddag. Etter russerkampen venter Puerto Rico og Kasakhstan. De gir trolig norske seirer med stor margin.

Så avsluttes puljen mot Spania og Romania - begge kapable til å ta medalje i mesterskapet.

Spanjolene tapte finalen i fjorårets EM - mot Norge.

VM-finalen spilles søndag 20. desember.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram