Hergeirsson tilbys ny avtale til 2020

Håndballforbundet har startet dialogen om ny kontrakt med Thorir Hergeirsson.

DAMESJEF: Thorir Hergeirsson har vært sjef for det norske damelandslaget i håndball siden 2009. På nyåret tilbys han en forlengelse helt fram til EM i Norge i desember 2020. Foto: Bjørn Langsem
DAMESJEF: Thorir Hergeirsson har vært sjef for det norske damelandslaget i håndball siden 2009. På nyåret tilbys han en forlengelse helt fram til EM i Norge i desember 2020. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Håndballkvinnenes sjef Thorir Hergeirsson etterlyste i Dagbladets papiravis 13. oktober signaler fra håndballforbundet om en forlengelse av kontrakten som løper til over OL i Rio de Janeiro i 2016.

- Jeg har avtale til 2016. Det er ingen signaler på noe videre etter det fra håndballforbundet, så jeg begynner vel kanskje snart å se meg om etter noe annet, sa Hergeirsson til Dagbladet.

Nytt lag Norge er i en oppbyggingsfase med et nytt lag, etter at flere av veteranene enten har takket for seg, eller er ute av andre årsaker før EM i Ungarn i desember.

For en nasjon som er blitt bortskjemt med gull og medaljer fra kvinnehåndballen, er det ikke gitt at årets mesterskap bringer tilsvarende suksess. Det tar tid å bygge nytt, også i håndball. Hergeirsson følte at hele organisasjonen måtte vise samme vilje og evne til å se framover.
 
- Jeg tror det er viktig i et generasjonsskifte at det er flere enn jeg som tenker langsiktig, sa han.

Møtes på nyåret Etter at landslaget var tilbake i Norge etter andreplassen i Golden League, så tok det ikke mange dagene før håndballforbundet satte
seg ned med Thorir Hergeirsson.

Agenda:

Å enes om en tidsplan for når de skal starte forhandlinger om en ny avtale.

- Det er ingen grunn til å begynne å stresse med dette nå rett før EM, men vi er enige om at vi skal ta opp dialogen om dette over nyttår en gang, sier håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud til Dagbladet.

- Medalje ikke avgjørende - Hergeirsson var klar på at han mente det var viktig at flere enn han tenkte langsiktig, med tanke på generasjonsskiftet som landslaget nå opplever?

- Ja, og det er fint. Det er ingen tvil om at vi også er opptatt av langsiktighet og forutsigbarhet. Men det er uansett ikke sånn at om det blir medalje eller ikke i EM i desember nå spille inn i forhandlinger om en ny avtale. Vi tenker mer langsiktig enn som så, sier Langerud.

OL og EM i 2020 Ifølge generalsekretæren vil det være naturlig å skrive avtale til 2020, når en ny avtale skal skrives.

- Vi har tradisjonelt tenkt avtaler i fire år, fra OL til OL, og det vil være naturlig å ha en slik horisont nå også. I 2020 er det både OL i Tokyo og EM i Norge. Det er viktig å ha forutsigbarhet inn mot det, sier Erik Langerud.

Verdens beste EM i Ungarn i blir Thorir Hergeirssons sjuende mesterskap som hovedtrener. Han har levert tre gull, en sølv og en bronse — og en tapt VM-kvartfinale på de årene.

Islendingen har på alle måter videreført æraen etter Marit Breivik, som leverte 13 medaljer på 18 mesterskap.

Håndballpresident Karl-Arne Johannessen legger ikke skjul på at Thorir Hergeirsson har en høy stjerne i håndballforbundet.

- Thorir har levert som bare det, og for egen del kan jeg si at han er en av de beste håndballtrenerne på denne planeten, sier Karl-Arne Johannessen til Dagbladet.

Det er faktisk offisielt:

I både 2011, 2012 og 2013 ble Thorir Hergeirsson kåret til verdens beste trener av det internasjonale håndballforbundet (IHF).
 

NY AVTALE: Håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud har avtalt å forhandle med Thorir Hergeirsson om ny kontrakt på nyåret. Foto: Bjørn Langsem
NY AVTALE: Håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud har avtalt å forhandle med Thorir Hergeirsson om ny kontrakt på nyåret. Foto: Bjørn Langsem Vis mer