Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hergeirsson tror hun kan bli norsk forsvarssjef i framtida

Mari Molid (23) imponerte mot Spania.

HARDE TAK: Mari Molid imponerte i åpningskampen mot Spania i går. Thorir Hergeirsson tror hun kan bli sjefen i det norske forsvaret i framtida. Foto: EPA/ANDREJ CUKIC
HARDE TAK: Mari Molid imponerte i åpningskampen mot Spania i går. Thorir Hergeirsson tror hun kan bli sjefen i det norske forsvaret i framtida. Foto: EPA/ANDREJ CUKIC Vis mer

Mari Molid (23) kan bli en norsk forsvarsslugger i årene som kommer. Neste sesong forsvinner hun kanskje ut av landet for å utvikle seg.

Mandag og tirsdag blir det ikke så tøffe utfordringer for henne og Norge i håndball-VM. Argentina og ikke minst Paraguay betyr kamper uten særlig spenning.

- Jeg har tenkt litt, men også satt en liten pause på det mens jeg er i VM. Jeg er ikke sikker på hva framtiden min neste sesong vil bli. Det er flere alternativer, både i Norge og utlandet. Men det er lagt litt på is nå, sier Molid til NTB.

- Er du eventyrlysten og åpen for nye ting?

- Både og vil jeg si. Jeg er også familiekjær. Jeg har en todeling, og det blir vel magefølelsen som avgjør hva som frister mest.

Levanger-spiller Molid er inne i sitt tredje år med fysioterapistudier, og en Bachelor-oppgave skal leves inn rett over nyttår.

- Jeg ser for meg å satse enda hardere på håndballen framover. Det gjør at det eventuelt blir mindre studier en stund.

Bra test Lørdag startet Norge VM med 22-20 over et solid spansk lag. Det varierte spillemessig av de norske, men i store trekk satt forsvaret bra. Der bidro Molid godt.

- Jeg synes vi fikk jobbet godt i forsvaret. Vi var tøffe og slapp bare inn 20 mål.

- Jeg vet ikke så mye om de lagene vi møter neste gang. Men det kan bli en fin mulighet til å trene og få til kontringene våre, sier Molid.

Skryt Landslagstrener Thorir Hergeirsson er tilfreds med Molid. Hun er tilbake i troppen etter å ha sett OL og EM i 2012 på TV.

Før det var hun med på gullene (EM og VM) i 2010 og 2011.

- Mari er en spiller vi har fulgt med stor interesse siden hun var på yngrelandslag. Hun pekte seg tidlig ut som en robust spiller og en som leser spillet godt og kan løse flere roller. Jeg tror hun kan bli en forsvarssjef for Norge i framtiden, sier han om Molid.

Hyggelig - Det er hyggelig og fint sagt av ham. Og det viser at de har tro på meg. For meg er det også viktig å utvikle meg som angrepsspiller slik at jeg kan være med begge veier, sier Molid.

De to siste lagene i Norges gruppe er Angola og Polen.

Seieren over Spania betyr det at det etter all sannsynlighet blir norsk puljeseier.

Cupspillet starter med åttedelsfinale mandag neste uke.

Norge har vært åtte av de ni siste finalene (OL, VM og EM).

Gullkampen denne gangen spilles 22. desember.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media