Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herjer i Champions League-debuten

Erling Braut Haaland har scoret to mål på en halvtime mot Genk.

  • Red Bull Salzburg - KRC Genk 6-2 (5-1)

For en start på karrieren på det øverste nivået man kan spille på i klubbfotball. Erling Braut Haaland brukte bare en omgang på å score tre mål i sin første kamp i Champions League.

Som første tenåring siden Wayne Rooney mot Fenerbahce i 2004, har Haaland scoret mer enn ett mål i sin Champions League-debut. Som den engelske legenden noterte Haaland seg også med et hattrick, melder Opta.

Dermed følger Haaland etter nettopp Rooney og Real Madrid-ikonet Rául, som den tredje yngste hattrick-mannen i Champions League-historien. Han er også den yngste noensinne til å score et hat-trick på en omgang i turneringen, skriver Gracenote.

Hylles

Det får naturligvis norske og utenlandske fotballfolk til å reagere. Blant dem var Norges landslagssjef Lars Lagerbäck. Han satt i studioet til svenske Viasat og så eleven herje.

- For det første er han en veldig fysisk sterk, stor spiller. Han er over 1,90 lang. Bare den evnen han har til å gjøre såkalt enkle mål...det er en følelse han har. Han er også en sikker avslutter og setter inn sine mål på en fin måte, sa han.

Videre skrøt svensken av rogalendingens væremåte.

- Det er en gutt som har beina på jorda og er positiv i hele sin holdning. Det skal bli utrolig interessant å følge denne spilleren, sa Lagerbäck.

- Det er det villeste! Gi gutten årets gjennombrudd på alt av gallaer og kåringer. Ekte hat-trick i CL er rått nok i seg selv, men han er 19 år og gjør det i sin første CL-omgang noensinne, skriver Jesper Mathisen på Twitter.

- Han har tre nå. I debuten. Akkurat som Wayne Rooney, skriver Jan Åge Fjørtoft.

- Scorer med en gang, ja. Akkurat ja, skriver Per-Jarle Heggelund, før han raskt må legge til:

- Og enda en gang ja. Ikke klokt, dette.

- Hat-trick på Erling Braut Haaland! Ustoppelig, melder Kasper Wikestad

- Erling Braut Håland bruker ikke engang en omgang på å score hat-trick i Champions League. DET ER HELT RÅTT! melder Petter Veland.

Også i Viasats studio vanket det voldsom ros for det Haaland gjorde mot Genk.

- De har tatt fornuftige steg ut av den norske ligaen. Nå scouter alle på dem. Fortsetter dette her, så .... sier Morten Langli i Viasat-studioet

- Og i de neste kampene venter Van Dijk og Koulibaly. Hvis du fortsetter å prestere sånn som det her mot slik motstand så kommer de aller største klubbene, fortsetter ham.

Brukte to minutter

Knapt to minutter var spilt da Erling Braut Haaland presenterte seg for første gang.

19-åringen var klinisk da han fikk ballen alene med Genk-keeperen og plasserte ballen under Gaëtan Coucke og i mål etter strålende forarbeid av Takumi Minamino.

Det var en heseblesende åpning av Salzburg i deres aller første Champions League-oppgjør og den norske landslagsspilleren var sentral i alt Salzburg fikk til.

Red Bull-klubben doblet og triplet ledelsen på et par minutter etter en drøy halvtime.

Først var det Haaland som enkelt kunne sette inn sitt andre for kvelden etter en kontring og hard jobbig av sin spisskollega Hwang Hee-chan.

Så fikk den sør-koreanske spissen muligheten selv da Salzburg brøt høyt i banen og spilte ham alene med keeper. Hwang gjorde ingen feil og dermed var kampen nærmest avgjort.

Hat-trick

For Sander Berge og Genk var det et tøft møte med Champions League. Laget fikk imidlertid litt håp tilbake da Lucumi kjempet inn en redusering med fem minutter igjen til pause.

Det varte imidlertid ikke lenge. Salzburg scoret ytterligere to mål før dommeren blåste av for pause.

Salzburg utnyttet gang på gang livsfarlige balltap på et vidåpent Genk-lag og kontret gjestene i senk.

Haaland kunne, etter en VAR-sjekk juble for hattricket sitt etter at han skled i mål et innlegg.

Så var det Salzburgs andre stortalent som noterte seg på scoringslista. Dominik Szoboszlai er blant annet linket til Arsenal, Bayern München og Juventus. Godt på overtid av den første omgangen styrte han i mål et innlegg fra Minamino, japanerens tredje målgivende i den elleville førsteomgangen.

FRAMTIDSHÅPET: På bare 19 kamper har Erling Braut Håland netta 9 ganger for Molde så langt denne sesongen. Nå er han solgt til Red Bull Salzburg, der han blir beskrevet som et av de største talentene i Europa. Til Dagbladet sa Håland før sesongen at han har satt seg hårete mål for karrieren. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Fantastisk start

Haaland har notert seg for fantastiske 17 mål og 4 målgivende på 9 kamper så langt denne sesongen. Dermed følger han opp sitt utrolige målkjør fra sommeren, hvor han satte målrekord med ni scoringer mot Honduras i U20-VM.

Haaland har vekt oppsikt og ses på som et av Europas største spisstalenter. Før Champions League startet har nordmannen versert på flere lister over spillere å se opp for i årets turnering.

For Salzburg ble det en perfekt start på deres første runde i Champions League. Laget har helt siden Red Bull-konsernet kjøpte klubben for et tiår siden snublet i kvalifiseringen til Europas gjeveste klubbturnering, men i år ble det fullklaff under klubbens nye amerikanske trener Jesse Marsch.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling