Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herjer i hockeyserien

Frisk Asker- Sparta Sarpsborg 10- 2 (4- 0, 5- 1, 1- 0). Merittlista forteller at amerikaneren Kyle McDonough bare har én spesiell egenskap: Han scorer hele tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fansen kaller ham for «Super-Kyle». Frisk-kaptein Ketil Wold mener han er tidenes beste utlending i norsk ishockey.

- Jeg har medspillerne å takke for suksessen, sier den 35-årige Frisk-forwarden til Dagbladet.

Beste poengplukker

Etter 2000/2001-sesongen var det bare en feit kontrakt som fikk ham til å bli i Frisk. Nå herjer Kyle McDonough i Eliteserien. Med 31 poeng (17 mål, 14 assists) er han overlegent beste poengplukker.

- Medspillerne gjør det lett for meg på isen. Nå nyter jeg øyeblikkene, vel vitende om at det ikke er hver dag jeg blir kalt for superspiller, sier Kyle McDonough.

Det første målet hans i går kom etter 33 sekunder. «Super-Kyle» så at Sparta-keeper Arne Villy Skrøder gikk ned, og løftet pucken elegant over ham og i garnet. Også i midtperioden sto Kyle McDonough i en særklasse. Etter å ha banket inn 8- 0 på pasning fra Mika Kannisto, lurte han Sparta-keeperen ut av målet før han satte pucken sikkert og elegant i det tomme buret.

Siste sesong

- Hele laget sprudler av selvtillit for tida. Synd at dette er siste sesongen min. Etter sluttspillet skal jeg hjem til Manchester i New Hampshire. Der skal jeg jobbe som historie- og geografilærer på en highschool, sier Kyle.

- Det imponerende med Kyle, er at han fortsetter å produsere år etter år. Ikke bare i én eller to sesonger, som er vanlig for utlendinger i norsk ishockey, sier kaptein Ketil Wold.

- Synd han ikke er norsk. Med sin go i spillet hadde han vært bra for Norge, sier landslagstrener Roy Johansen.

  • Skuddstatistikk: Frisk 41, Sparta 18.
SUVEREN: Kyle McDonough (nederst) gratuleres av lagkameratene etter fire mål og to assists i går.
Hele Norges coronakart