NY SCORING: Martin Ødegaard blir gratulert av lagkameratene. Foto: NTB Scanpix
NY SCORING: Martin Ødegaard blir gratulert av lagkameratene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Martin Ødegaard scoret igjen

Herjer igjen: - Perle fra Ødegaard

Martin Ødegaard scoret sitt tredje mål for Vitesse.

  • Vitesse - VV Venlo 2-1 (1-0)

Martin Ødegaard har for alvor våknet til liv i Eredivisie den siste tiden, og i søndagens oppgjør mot VVV Venlo sto han fram igjen.

Etter 32 minutter scoret han åpningsmålet for Vitesse.

- Perle fra Ødegaard, jubler TV2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

Nordmannen dro seg utover i 16-meteren fra dødlinja, passerte en forsvarsspiller, og banket til mot det lengste hjørnet. Ballen suste forbi keeperen, som strakte seg så lang han var, og inn i nettmaskene.

I andre omgang utlignet Peniel Mlapa, før Oussama Darfalou sikret seieren for Vitesse med en sen scoring.

Får skryt

Ødegaard fikk mye kritikk i sin tid i Heerenveen for mangel på målpoeng. Den vonde trenden fortsatte i starten av oppholdet i Vitesse, men nå ser det ut til å løsne for 19-åringen.

Etter dagens scoring står han med tre mål og to assists i den nederlandske toppdivisjonen. Ødegaard fikk sin første Vitesse-scoring da han banket inn et langskudd i slutten av oktober. To uker seinere viste han fram frisparkfoten da han curlet ballen lekkert over muren.

I slutten av november var han involvert i alle scoringene da laget slo Willem II 3-1 på bortebane. Det fikk lokalavisa til å kalle ham «en arkitekt» med «en dødelig pasningsfot».

- Jeg får mye frihet i Vitesse. Det gjør meg bra. Jeg er ikke en typisk ving, jeg har frihet. Samarbeidet med Vjatsjeslav Karavajev og Matus Bero på høyresida fungerer bra. Da kommer jeg også til min rett, sa Ødegaard til avisa.

Maars Johnsen matchvinner

I en kamp tidligere i dag ble Bjørn Maars Johnsen matchvinner for AZ Alkmaar.

Nordmannen scoret 2-1-målet i seieren over Excelsior, og sendte laget opp på 5.-plass, hvor de ligger på plassen foran Ødegaard og Vitesse.

Maars Johsen startet kampen på benken, men ble byttet inn med 18 minutter igjen å spille. Da sto det 1-1.