Marcus Rashford i strid om skolemat med statsminister Boris Johnson

Herjer med Boris

Statsminister Boris Johnson prøvde å tukle med skolemat-prosjektet til United-helten Marcus Rashford. Det var ikke så smart.

STØTTES AV NESTEN ALLE: Marcus Rashford sin private aksjon for å stoppe barnefattigdommen i Storbritania presser statsminister Boris Johnson til å skifte politikk. United-spissen blir stadig mer populær hos britene. FOTO: AFP/Oli Scharff.
STØTTES AV NESTEN ALLE: Marcus Rashford sin private aksjon for å stoppe barnefattigdommen i Storbritania presser statsminister Boris Johnson til å skifte politikk. United-spissen blir stadig mer populær hos britene. FOTO: AFP/Oli Scharff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DEN stygge bølgen med ny coronasmitte feier vekk statsminister Boris Johnson vante velgertekke. På den siste statsministermålingen er han nede i 29 prosent oppslutning, langt under Labour-partiets utfordrer Keir Starmer.

Da viruspandemien startet, var det knapt nok noen konkurranse mellom de to. Passe rufsete, veltalende Boris med sikker teft for til enhver tid å tilpasse politikken et vekslende flertall av britene, var mer enn dobbelt så populær som konkurrenten.

Desto rarere er det at statsministeren midt i denne krisa har rotet seg inn i en diskusjon med Manchester Uniteds landslagsstjerne Marcus Rashford om gratis skolemat til fattige barn.

Det er en diskusjon Boris er nødt til å tape.

Og nå blir han herjet med.

DET startet i juni da Rashford ved hjelp av en personlig kampanje tvang Boris Johnson og det konservative flertallet i Parlamentet til å gjøre om en beslutning om å stoppe gratis skolemat i ferien.

Den unge United-spissen var en troverdig stemme for å holde fast på en slik hjelp i krisetid. Marcus Rashford har en barndom der han var avhengig av å få gratis måltider, og fortalte om hvor nødvendig denne hjelpen er:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer