Joshua King scoret hat trick mot gamleklubben

Herjet: - Strålende

Joshua King (29) herjet med gamleklubben og scoret hat trick. - Jeg følte jeg hadde noe å bevise i dag, sier han etter kampen.

VISTE MUSKLER: Joshua herjet med Everton. Foto: PA
VISTE MUSKLER: Joshua herjet med Everton. Foto: PA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Everton - Watford 2-5 (1-1)

- Joshua King er tilbake!, utbrøt TV 2-kommentartor Robin Grov rett etter at Joshua King har sendt Watford i ledelsen mot gamleklubben Everton.

For King fikk litt av en revansj borte mot sin tidligere arbeidsgiver Everton lørdag. Han scoret tre mål i Watfords 5-2-seier i Premier Leauge.

King scoret ikke en eneste gang for Everton forrige sesongen, men tilbake på sin gamle hjemmebane slå han virkelig til.

- Jeg våknet i dag og hadde følelse. Jeg har vært her før og fikk ikke sjansen. Men det er fotball, hver gang noen tviler på deg så ønsker du å motbevise dem. Jeg følte at jeg hadde noe å bevise i dag, sa King til Sky Sports etter kampen.

En frisk King fikk sjansen fra start og han leverte mildt sagt varene. Landslagsspissen slo til med sitt 49., 50. og 51. mål i Premier League.

- Det er en kjempemilepæl av King, mente TV 2-ekspert Kasper Wikestad.

JUBLER: Joshua King dro av seg trøya i feiringen etter 2-3-målet. Foto: Reuters
JUBLER: Joshua King dro av seg trøya i feiringen etter 2-3-målet. Foto: Reuters Vis mer

- Glad

De tre målene var også hans første Premier League-mål på 15 måneder.

- For meg handler det om selvtillit. Jeg hadde en fryktelig sesong i fjor. Alle spisser får selvtillit av å score mål, sa King.

Det var naturlig nok en fornøyd King som pratet med pressen etter kampen.

- Vi trengte seieren i dag. Dette er en flott gruppe med godt samhold. Dette er en lagidrett og noen ganger kommer jeg ikke til å score, noen ganger vil jeg. Uansett hvordan jeg kan bidra, enten det er mål eller assists, så er jeg glad.

KLEM: King får en god klem av den nye manageren Claudio Ranieri. Foto: AFP
KLEM: King får en god klem av den nye manageren Claudio Ranieri. Foto: AFP Vis mer

Dårlig start

Men det startet tungt for King og lagkameratene. Tom Davies sendte Everton i ledelsen etter tre minutter etter flott forarbeid av Demarai Gray.

Ti minutter senere skulle imidlertid den norske spissen få sin første PL-scoring siden 26. juli 2020.

Hjørnesparket ble forsøkt klarert av Everton-stopper Michael Keane, men ballen gikk i hodet på Craig Cathcart og landet hos King, som enkelt skled inn 1-1.

Etter 63 minutter stupte Richarlison inn 2-1. Keane var involvert også denne gang da han leverte et flott innlegg. Det skulle ikke holde for de blåkledde.

BRUTALT ÆRLIG: Joshua King mener nåværende Real Madrid-trener Carlo Ancelotti løy til ham. Real Madrid er foresendt Kings sitater, men ønsker ikke å kommentere saken. Video: Rødt Kort. Vis mer

Enorm sluttspurt

Juraj Kucka stanget inn utligningen, før King sekunder senere sendte fikk ballen alene med Jordan Pickford og sendte ballen sikkert i mål til 3-2.

Sju minutter senere la han på til 4-2 etter en fin soloprestasjon i feltet. Han vendte bort en Everton-forsvarer før han sendte ballen i mål.

- Han har strålende ro der, mente TV 2 ekspert Trevor Morley.

Innbytter Emmanuel Dennis gjorde til slutt 5-2-scoringen.

Det var Kings første mål i Premier League siden han scoret for Bournemouth 26. juli 2020 i nedrykkssesongen. Han ble i februar hentet til Everton, der tilliten lot vente på seg. Før årets sesong gikk han til Watford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer