Nasjonal langrennsåpning på Beitostølen:

Herjet: - Du verden

Iver Tildheim Andersen viste styrke på avslutningsdistansen på Beitostølen.

VANT: Iver Tildheim Andersen viser sterke takter i langrennsløypene på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT: Iver Tildheim Andersen viser sterke takter i langrennsløypene på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/BEITOSTØLEN (Dagbladet): Den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen ble avsluttet søndag med 10 km friteknikk for herrene.

Fjorårets seierherre Johannes Høsflot Klæbo stilte ikke til start etter at han testet positivt for covid-19 for under to uker siden.

Det åpnet dørene for en skøyteekspert fra Rustad. Iver Tildheim Andersen var sterkest av alle på Beitostølen.

- Du verden hvordan han går i dag, kommenterte NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn underveis i løpet.

- Det var utrolig tungt, men veldig gøy. Det var deilig å få det til, men det ble et ordentlig slitar-renn, sier Tildheim Andersen til Dagbladet etter seieren.

- Hva er målene dine framover?

- Jeg tar det litt som det kommer. Forhåpningen er å få være med på litt verdenscup og matche seg med de beste i verden. Jeg leverte bra i dag, så spørs det om gårsdagen (Tildheim Andersen ble nummer 22 på 10 klassisk) var for dårlig.

Imponerte ekspertene

NRKs eksperter var imponert over søndagens vinner og sendte like så godt Andersen rett til sesongåpningen i Ruka neste helg.

BEST: Iver Tildheim Andersen får ikke lovet noen plass på laget til neste helgs konkurranser i Ruka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEST: Iver Tildheim Andersen får ikke lovet noen plass på laget til neste helgs konkurranser i Ruka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var jevnt, men svært imponerende hvordan Iver tar det. Det er ingen tvil om at du skal til Ruka, uttalte NRKs Fredrik Aukland.

GIR ALT: Slik reagerte kroppen til Jan Thomas Jenssen etter tredjeplassen på Beitostølen. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Før ekspertkollega Therese Johaug fulgte opp:

- Han går utrolig bra på ski. Jeg er veldig imponert. Du skal til Ruka, var meldingen fra Johaug på NRKs sending.

Rustad-løperen tok sin første verdenscupseier på Lillehammer i fjor og fikk noen sjanser utover i sesongen. Det holdt likevel ikke til å få landslagsplass denne sesongen.

Ingen lovnad

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum ville ikke gi noen Ruka-billett allerede, men er tydelig på at dagens vinner er en av kandidatene.

- Kjempeimponert over Iver. Han er en av verdens desidert beste skøytere. Uten at jeg skal ta ut noen tropp nå, så tipper jeg at han er aktuell for noen skøyterenn etter hvert, var beskjeden fra Nossum.

Før løpet fikk NRKs eksperter Fredrik Aukland og Therese Johaug komme med sine favoritter.

Førstnevnte holdt en knapp på Simen Hegstad Krüger, mens Johaug dro opp Henrik Dønnestad av hatten.

Men sterkest av alle var Tildheim Andersen som vant 6,6 sekunder foran franske Hugo Lapalus. Jan Thomas Jenssen snek seg inn på pallen. Simen Hegstad Krüger måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

NRKs eminente sportskommentator Torgeir Bjørn tabber seg ut på direkten, flere utøvere fikk det tøft etter målgang på dagens 10 kilometer og Ernst A. Lersveen lusker på sosiale medier. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: NRK Vis mer

Verdenscupen starter med klassisk sprint i finske Ruka førstkommende fredag. Eliten skal også gå 10 kilometer klassisk og 20 kilometer fellestart i løpet av helgen.

Lørdag vant Erik Valnes 10 kilometer klassisk på Beitostølen.

Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Håvard Solås Taugbøl fikk påvist koronasmitte i forkant av årets Beito-renn og deltok dermed ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer