Håndballherrenes siste kamp før VM

Herjet i generalprøven

Torbjørn Bergerud roses opp i skyene etter siste oppkjøringskamp før VM.

SEIER: Keeper Torbjørn Bergerud under landskampen mellom Norge og Brasil i 4-nasjonersturneringen i håndball for herrer i Nordstrand Arena i Oslo søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SEIER: Keeper Torbjørn Bergerud under landskampen mellom Norge og Brasil i 4-nasjonersturneringen i håndball for herrer i Nordstrand Arena i Oslo søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torbjørn Bergerud herjet i mål da Norges håndballherrer rotet seg inn i en måltørke på veien mot 30-26-seier over Brasil i den siste oppkjøringskampen før VM.

Målvaktens strålende spill gjorde at de søramerikanske gjestene ikke straffet hjemmelaget mer i Nordstrand Arena søndag kveld. Et kvarter ut i annenomgangen hadde Bergerud kun sluppet inn fire mål siden sidebytte.

- Jeg er fornøyd og går inn i VM med en god følelse, sa han til VG etter å ha hatt en redningsprosent på 46 i generalprøven.

Norge så ut til å gå mot en soleklar seier da Espen Lie Hansen gjorde 26-20, men så fikk Christian Berges lag brått scoringssperre. Hele sju minutter gikk det før Sander Sagosen brøt tørken.

Delt toppscorer

Da satte trønderen, som mange mener er verdens beste håndspiller, inn 27-23 på et straffekast. Sagosen ble til slutt toppscorer med sju mål. Også kaptein Bjarte Myrhol kom opp i samme antall.

Norge ledet 19-16 til pause. Da hadde Sagosen storspilt, men defensivt var det ikke toppklasse. Det var det heller ikke mot Nederland i lørdagens 26-29-seier i samme hall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer