SEIER: Keeper Torbjørn Bergerud under landskampen mellom Norge og Brasil i 4-nasjonersturneringen i håndball for herrer i Nordstrand Arena i Oslo søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SEIER: Keeper Torbjørn Bergerud under landskampen mellom Norge og Brasil i 4-nasjonersturneringen i håndball for herrer i Nordstrand Arena i Oslo søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Håndballherrenes siste kamp før VM

Herjet i generalprøven

Torbjørn Bergerud roses opp i skyene etter siste oppkjøringskamp før VM.

Torbjørn Bergerud herjet i mål da Norges håndballherrer rotet seg inn i en måltørke på veien mot 30-26-seier over Brasil i den siste oppkjøringskampen før VM.

Målvaktens strålende spill gjorde at de søramerikanske gjestene ikke straffet hjemmelaget mer i Nordstrand Arena søndag kveld. Et kvarter ut i annenomgangen hadde Bergerud kun sluppet inn fire mål siden sidebytte.

- Jeg er fornøyd og går inn i VM med en god følelse, sa han til VG etter å ha hatt en redningsprosent på 46 i generalprøven.

Norge så ut til å gå mot en soleklar seier da Espen Lie Hansen gjorde 26-20, men så fikk Christian Berges lag brått scoringssperre. Hele sju minutter gikk det før Sander Sagosen brøt tørken.

Delt toppscorer

Da satte trønderen, som mange mener er verdens beste håndspiller, inn 27-23 på et straffekast. Sagosen ble til slutt toppscorer med sju mål. Også kaptein Bjarte Myrhol kom opp i samme antall.

Norge ledet 19-16 til pause. Da hadde Sagosen storspilt, men defensivt var det ikke toppklasse. Det var det heller ikke mot Nederland i lørdagens 26-29-seier i samme hall.

De norske slapp inn langt færre mål etter sidebytte. Det skal Bergerud ha den største æren for. Hans keeperspill reddet Norge da det virkelig buttet framover.

Forskjell

Berge lot flere spillere får hvile i lørdagens oppgjør. Dagen derpå var Norges beste menn i aksjon igjen. Det ble ingen imponerende forestilling i siste testkamp før VM.

- Vi har flere spillere som har vært lenge ute og som trenger mye spilletid for å komme i form. Og så er det forskjell på en treningskamp og en VM-kamp, sa Berge til TV 2.

Norge vant alle sine tre kamper i oppkjøringsturneringen på hjemmebane. Island ble torsdag slått 31-25.

De norske gutta VM-åpner mot Tunisia 11. januar. I forrige verdensmesterskap tok Norge sølv etter tap mot Frankrike i finalen.