Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herjet i Haalands fravær

Norge med full kontroll hjemme mot Færøyene.

FORNØYD: Alexander Sørloth mener landslagstrener Lars Lägerback har et luksusproblem når det kommer til utvalget av spillere. Vis mer
  • Norge - Færøyene 4-0 (2-0)

I forkant av kampen var mye oppmerksomhet rettet mot Erling Braut Haaland, og om unggutten, som står med 26 mål hittil denne sesongen, kunne åpne målkontoen for landslaget mot Færøyene.

Dessverre måtte Salzburg-spissen gi seg under oppvarminga. Unggutten tok seg til det ene kneet som han allerede hadde teipet etter en skade på trening dagen før.

Landslagsassistent Per Joar Hansen sa til TV 2 i pausen at spissen kommer til å få behandling av det medisinske teamet, og at det er for tidlig å si om han blir med troppen som reiser til Malta i morgen.

Trabzonspor-spiss Alexander Sørloth tok plassen til Haaland.

- Tilnærmet perfekt

Tyrkia-proffen har fått en ny giv etter utlånet fra Crystal Palace, og gjorde en av sine beste kamper i den norske landslagstrøya med to flotte mål i andre omgang.

- Det var kjempedeilig. Vi var nødt til å score tidlig for ikke å få en vanskelig kamp, og det gjorde vi, sier Sørloth til TV 2.

Tore Reginiussen og Iver Fossum scoret de to andre tidlig i andre omgang.

- En kamp tilnærmet perfekt, konkluderte TV 2-ekspert og tidligere landslagsstopper Brede Hangeland i sluttminuttene.

SCORET: Iver Fossum scoret med hælen i kampen mot Færøyene. Video og reporter: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Nydelig Fossum-scoring

Det norske herrelandslaget overbeviste derimot ikke i den motsatte kampen på Færøyene tidligere i år.

Da vant Norge 2-0. På Ullevaal tok det bare åtte minutter før de to første ballene var i nettet.

Først stanget Tore Reginiussen inn sitt fjerde landslagsmål etter en corner. Få minutter seinere flikket Iver Fossum inn sitt første landslagsmål med hælen.

Erling Braut Haalands musikkvideo fra barndommen har gått viralt etter 19-åringens storspill i Champions League. Nå hinter 19-åringen om julelåt. Vis mer

Sørloth-dobbel

Norge kontrollerte kampen mot et dyptliggende Færøyene, men de store sjansene uteble etter de to scoringene, og dermed gikk Norge til pause med 2-0-ledelse.

Andre omgang utviklet seg mer og mer til en transportetappe, men da timen var passert, giret Norge opp igjen.

Fossum vant en duell, og fikk headet ned til Sørloth, som smelte ballen i hjørnet på halv volley.

Bare tre minutter seinere noterte Tyrkia-proffen seg for en ny scoring. Ole Selnæs spilte ballen mot King. Bournemouth-spissen viste godt overblikk da han lot ballen trille videre til Sørloth, som plasserte ballen i krysset på flott vis.

Må satse på playoff

Dermed ligger Norge på fjerdeplass i gruppa med lik poengsum som Romania, og ett poeng bak Sverige.

De to møtes seinere i kveld, og om Norge skal komme på andreplass, må de spille uavgjort. Deretter må Romania tape for Spania, mens Sverige må gå på et sjokktap for Færøyene.

Med andre ord må Norge etter alle solemerker vinne Nations League-playoffen for å komme til EM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media