Herjet i vanvittig kamp

Med Martin Ødegaard (23) i sin første kamp etter at han ble utnevnt som ny Arsenal-kaptein var London-laget fullstendig overlegne i treningskampen mot Sevilla.

JUBEL: Fra Arsenal-stjernene Gabriel Jesus og Martin Ødegaard. Foto: Reuters/Paul Childs
JUBEL: Fra Arsenal-stjernene Gabriel Jesus og Martin Ødegaard. Foto: Reuters/Paul Childs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arsenal fikk en fantastisk avslutning på sesongoppkjøringen med 6-0-seier over Sevilla lørdag. Om en snau uke spiller laget åpningskampen i Premier League.

Martin Ødegaard ble bekreftet som fast Arsenal-kaptein i timene før avspark. Han gjorde en svært god figur i nedsablingen av gjestene fra Spania.

Allerede etter ni minutter pekte dommeren på straffemerket da Bukayo Saka ble lagt i bakken. Samme mann styrte ballen i mål.

Deretter tok det kun noen minutter før nyervervelsen Gabriel Jesus doblet ledelsen. Brasilianeren scoret på en retur fra Sevilla-keeper Yassine Bounou, og like etter skled han inn 3-0 på et innlegg fra landsmann og navnebror Gabriel Martinelli.

Etter kun 19minutter spilte Yassine Bounou en feilpasning til Saka, som kontant satte inn Arsenals fjerde nettkjenning.

Et kvarter før slutt fullførte Jesus hattricket på hjørnespark etter en retur fra keeper, mens Eddie Nketiah gjorde 6-0 i sluttminuttene.

Arsenal åpner Premier League-sesongen på hjemmebane mot Crystal Palace førstkommende fredag.

STERK DUO: Arsenals Bukayo Saka og Martin Ødegaard. Foto: NTB
STERK DUO: Arsenals Bukayo Saka og Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer

På Twitter roses Ødegaard, som lørdag ble bekreftet som ny Arsenal-kaptein.

«Han er helt utrolig» og «Det ser ut som at han har tatt et nytt nivå», er blant det som meldes fra Arsenal-supportere.

«Elektrisk», skriver Arsenals offisielle Twitter-konto etter scoringene mot Sevilla.

Framover er Ødegaard fast kaptein for både klubb og landslag. Drammenseren har båret armbindet for Norge siden han ble utnevnt i mars i fjor.

Det lå i kortene at Ødegaard kom til å bli valgt som Arsenal-kaptein. Han har i lang tid høstet mye ros fra manager Mikel Arteta for sine lederegenskaper. 23-åringen uttalte nylig at han trives med å ha ansvar.

- Jeg føler meg mer selvsikker og roligere på banen, så jeg prøver å bruke det på en god måte og gjøre det beste for laget. Jeg tror alle her forventes å ta en lederrolle selv om man er ung, sa Ødegaard til BBC.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer