Herjet med Bodø Glimt

Jan Halvor har betydd alt for meg. Det er hans fortjeneste at jeg valgte Start, sier Ousman Nyan. I går ledet 24-åringen sørlendingene til sin første seier i tippeligaen for året.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren gir mye av æren for sitt comeback på fotballbanen til Start-trener Jan Halvor Halvorsen.

- Jeg har hele tiden hatt et spesielt godt forhold til Jan Halvor. Da jeg lå på sykehuset med menisk og sidebåndskade, ringte Jan Halvor meg og spurte om jeg kunne tenke meg å spille for Start. Han er den som har vist størst interesse for meg, og det betyr enormt mye, sier Nyan. Han innrømmer at det var tungt å motivere seg til å spille fotball da kontrakten med greske Panathinaikos gikk i vasken.

Etter å ha scoret sitt andre mål for dagen klarte ikke 24-åringen å holde følelsene tilbake. Han sprang rett bort til benken og kastet seg om halsen til treneren sin.

Skadd

- Ousman leverte en kjempekamp. Han var mye borti ballen og la ned et vanvittig arbeid på midtbanen. Potensialet hans er enormt og det er bare han selv som bestemer hvor god han vil bli, sier Start-trener Jan Halvor Halvorsen.

Etter å ha vært åtte måneder ute med skade og sett sine lagkamerater tape åtte strake kamper, var i går Nyan klar i til å bevise at han ennå holder mål i tippeligaen.

Sliten

- Når jeg spilte på Strømsgodset hadde jeg en defensiv midtbane-rolle. I Start er jeg indreløper og får bidra mer i det offensive spillet. Det er framover jeg har min styrke.

- Jeg var så sliten. Jeg klarte rett og slett ikke å konsentrere meg, smiler Nyan.

PERLE: Ousman Nyan herjet med Bodø/glimt og Tommy Bergersen på Aspmyra i går.