Herjet med Chelsea - så dukket gammel United-artikkel opp

Bayern Münchens stjerneskudd Alphonso Davies (19) imponerte stort i Champions League. 19-åringen kunne havnet på prøvespill i Manchester United.

STORTALENT: Alphonso Davies har imponert i Bayern München etter overgangen fra MLS. Foto: Mark Greenwood/IPS/Shutterstock/NTB Scanpix
STORTALENT: Alphonso Davies har imponert i Bayern München etter overgangen fra MLS. Foto: Mark Greenwood/IPS/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Davies fikk trolig mange nye fans i Bayern Münchens 3-0-seier over Chelsea i Champions League tirsdag. Han serverte blant annet ballen på sølvfat til Robert Lewandowski i forkant av kampens siste scoring, etter et vakkert rykk forbi sin oppasser.

Gjennom kampen viste 19-åringen sin enorme fart og fysikk, og slitne Chelsea-spillere hadde store problemer med å stoppe kantspilleren - som ikke har hatt en lett vei til den store scenen.

Davies' foreldre flyktet fra krigsherjede Liberia og bosatte seg deretter i Ghana hvor Davies ble født i en flyktningleir. Som 5-åring dro han videre med familien til Canada, hvor han ble profesjonell fotballspiller i MLS for Vancouver Whitecaps.

Han ankom Tyskland januar 2019, men er et relativt uskrevet blad i Europa. Etter å ha spilt flere kamper for B-laget til Bayern, fikk han endelig sin første Bundesligakamp fra start i den niende runden i inneværende sesong.

Han spilte ving i MLS, men har blitt omskolert til back i Bayern. Han har spilt så bra i den rollen at stjernespiller David Alaba har blitt flyttet inn som midtstopper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer