Herjet med Malta og lå våken i natt: - Det ble ikke så mye søvn

Får skryt.

VENDEREIS: Joshua King og resten av det norske landslaget på flyplassen før avreise hjem til Norge. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
VENDEREIS: Joshua King og resten av det norske landslaget på flyplassen før avreise hjem til Norge. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

MALTA / OSLO (Dagbladet): Norge, anført av en Joshua King i kjempeslag, ble et par numre for sterke for Malta, og kunne til slutt innkassere en meget viktig 3-0-seier i går kveld.

De fleste med et hjerte som banker for norsk landslagsfotball sov kanskje litt bedre i natt enn de har gjort på en stund, men så var ikke tilfelle for tomålsscoren.

- Jeg får aldri sove etter senkamp, så det blir ikke så mye søvn. Jeg er ganske sliten nå, så jeg håper jeg får sove på flyet, sier King til et samlet presseoppbud på flyplassen på Malta.

- Gøy Men søvn eller ei, det er ingen tvil om at 22-åringen er fornøyd med gårsdagens innsats.

- Det er gøy at laget får tre poeng og at vi gjør en bra jobb hele veien. Vi er fornøyd, men vi har en ny kamp på mandag som ganske sikkert blir litt tøffere, sier han.

I Blackburn har ikke spissen fått mye spilletid i det siste, men mye tyder på at han også starter når Norge tar imot Bulgaria hjemme på Ullevål på mandag.

- Dette øker selvtilliten min. Det er gøy å få tillit i flere kamper på rad, sier King.

- Joshua tar ikke av Harmeet Singh fikk også noen minutter på banen i går da han kom inn for Alexander Tettey. Han mener det er god giv i laget om dagen.

- Følelsen i troppen er positiv. Alle er fornøyde med at vi fikk til et godt resultat, sier Singh til Dagbladet.

Singh kjenner King godt. Begge er oppvokst i Groruddalen og har møtt hverandre på fotballbanen mang en gang gjennom oppveksten. Han tror ikke kompisen vil ha noen problemer med å holde beina på jorda etter gårsdagens forestilling.

- Du tror ikke han blir litt kjepphøy nå da?

- Nei, nei, Joshua er Joshua, han er seg selv. Han har ikke forandret seg noe som helst fra vi var små. Det er morsomt å se at han får to goaler, det unner jeg ham. Jeg er ikke redd for at han tar av. Joshua tar ikke av, han er en fin type, sier Singh.

Fokus på Bulgaria Mats Møller Dæhli var mannen som åpnet scoringsballet i går etter å ha blitt fristilt av nettopp King. Også han kjenner 22-åringen godt fra tiden i Manchester United.

- Når Josh er god, så er han veldig god. Når han kombinerer fart, styrke og den teknikken og det touchet han har, så kan han få det til å sitte mot hvilket forsvar som helst.

I likhet med Singh mener unggutten at det er god stemning i troppen inn mot den viktige hjemmekampen mot Bulgaria.

- Stemningen er god, det er deilig å vinne fotballkamper. Nå må vi få restituert godt i dag, og så er det bare å ha fokus på å ta tre nye poeng på mandag. Dette betyr mye for selvtilliten. Det merker man på hele gruppa. Nå må vi ta med oss denne selvtilliten inn i neste kamp, sier Dæhli.