Herjet med Real Madrid

Daniel Braaten herjet såpass med verdensstjerner som Robinho og Carlos at storklubbene i Europa snart kommer løpende for å kjøpe. Sjøl vil ikke Braaten bort fra Rosenborg på lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Det internasjonale rykket til Daniel Braaten skapte mye moro på Lerkendal i går. Det samme gjorde fintene med begge bein som ikke ga Real Madrid-stjernene andre muligheter enn å stoppe ham med stygge taklinger. Braaten skaffet drøssevis av farlige frispark og cornere som burde gitt uttelling - hadde det ikke vært for Rosenborgs manglende presisjon.

Champions League

Rosenborg Real Madrid 0- 2 (0- 2).

Mål: 0-1 Dorsin (selvmål 26), 0- 2 Guti (41).

Tilskuere: 20 122.

Gult kort: Guti, Carlos Diogo, Raul Bravo og Roberto Carlos, Real Madrid.

Dommer: Wolfgang Stark, Tyskland.

For dårlig uttelling

-  Det var moro utpå der. Man får litt ekstra glød når man ser hvem som står på motsatt banehalvdel, sier Braaten til Dagbladet.

I motsetning til David Beckham, mener han for øvrig at Lerkendal-matta holder høyt nivå.

-  Den er fantastisk, selv om det nok var litt tørrere på Bernabeu. Men det er jo blitt så varmt her. Det liker jeg. Hadde jo forventet to meter snø, jeg, sier han og smiler.

Men fornøyd med taper er han slett ikke.

-  Vi tapte kampen. Hadde vi scoret to mål hadde jeg vært sånn passe fornøyd, men vi har for dårlig uttelling, sier han.

Trenger trening

Braaten har kontrakt med Rosenborg ut 2007. Etter en elendig sesonginnledning har Braaten blomstret i høst og prestert på et nivå som må friste nær sagt hvem som helst med pengebunker i lomma. I går var AC Milan-speider Andrea Valdinocci på tribunen - først og fremst for å studere Real Madrid - men han kunne ikke unngått å se Braatens brutale herjing.

Sjøl er Braaten avvisende til alle spekulasjoner. Han mener sjøl at han trenger minst en god treningsvinter etter at han mistet det meste av sesongoppkjøringa i fjor.

-  Bra grunntrening er alfa og omega for meg. Jeg blir her i to år til, så får vi ta det som det kommer, sier han til Dagbladet.

Må skyte mer

Trener Per-Mathias Høgmo lovpriser også Braatens evne til å bryte opp motstanderens forsvarsledd sjøl på det ypperste nivået.

-  Han skaper ubalanse og jobber bra, sier Høgmo.

Nå savner Høgmo bare at Braaten begynner å søke avslutninger sjøl. For ofte stopper det opp før han får løftet blikket og skutt mot mål. For skuddet har han. Det gjelder bare å ta det fram.

-  Daniel er for lite distinkt i den fasen. Det må han jobbe med, sier Høgmo.

-  Det stemmer det. Det gjelder å gjøre som Brattbakk. Han tar ett touch og curler så ballen i mål, sier Braaten.

Nytt prosjekt

Og trene skal han. Sammen med de andre som har avslutningsegenskaper og føtter som kan utvikle seg i det minste i retning mot det ultimate nivået som David Beckham viser på sitt beste.

-  Vi savner perfeksjonismen på dødball. Vi mener sjøl at vi har denne kompetansen i stallen og setter i gang et prosjekt der dette blir prioritert utover vinteren, sier Høgmo.

Som heller ikke utelukker at det kan bli aktuelt å kjøpe inn denne kvaliteten. Å selge spillere som for eksempel Braaten, utelukker han kategorisk.

-  Vi har en bunnsolid økonomi og har full kontroll på dette sjøl. Samtidig er det trygt å vite at vi sitter på spillere som er verdt flere titalls millioner, sier han.

UEFA-cup er målet

I går var kampen i realiteten tapt allerede før pause. Da hadde Real Madrid satt inn to av tre sjanser. Micke Dorsin satte inn sjølmål til 0- 1 etter en kontring der Roberto Carlos burde vært avblåst for hands like før. 0- 2 kom etter strålende kombinasjoner iverksatt av David Beckham og avsluttet av Guti foran et utspilt RBK-forsvar. Etter pause trykket Rosenborg på, nærmest kom laget med Frode Johnsens heading som keeper Casillas måtte i full strekk for å slå til corner. Men scoringene kom ikke, og det betyr at avansement er umulig. Tredjeplassen i gruppa og UEFA-cupspill på seinvinteren er fortsatt fullt mulig å oppnå - om Rosenborg tar poeng mot Olympiakos om tre uker.

-  Vi kan i beste fall gå videre med tap, men det satser vi slett ikke på. Vi skal slå Olympiakos her hjemme, sier Høgmo.

IMPONERTE: Her parkerer Daniel Braaten brasilianerne Roberto Carlos og Robinho i gårsdagens Champions League-møte. - Det var moro utpå der. Man får litt ekstra glød når man ser hvem som står på motsatt banehalvdel, sier Braaten til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer