Herjet med Real

Rosenborg spilte sin beste kamp på lang tid, men er ute av Champions League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rosenborg - Real Madrid 0-2.

Rosenborg – Real Madrid 0-2 (0-2)

Lerkendal stadion. 20.122 tilskuere.

Mål: 0-1 selvmål (26), 0-2 Guti (41).

Gult kort: Guti, Carlos Diogo, Raul Bravo og Roberto Carlos, Real Madrid.

Dommer: Wolfgang Stark, Tyskland.

Rosenborg (4-3-3): Espen Johnsen – Christer Basma, Bjørn Tore Kvarme, Vidar Riseth, Michael Dorsin (Ståle Stensaas fra 74.) – Roar Strand (Alexander Ødegaard fra 82.), Per Ciljan Skjelbred, Jan Gunnar Solli – Daniel Braaten, Frode Johnsen, Øyvind Storflor (Thorstein Helstad fra 66.).

Real Madrid (4-4-1-1): Iker Casillas – Michel Salgado (Alvaro Mejia fra 46.), Jonathan Woodgate, Francisco Pavon, Roberto Carlos – David Beckham (Ruben de la Red fra 90.), Carlos Diogo, Sergio Ramos, Guti (Raul Bravo fra 84.) – Robinho – Raúl.

Real Madrid ble tidvis utspilt at et Rosenborg-lag som virkelig imponerte på Lerkendal i kveld. Men bortelaget scoret to altfor enkle mål, vant 2-0 og sikret seg med det plass i Champions Leagues åttendelsfinaler.

Derfor er Per-Mathias Høgmo både trist og glad i kveld.

- Etter de to kampene vi har spilt mot Real Madrid, sitter jeg med en følelse at vi kunne tatt andreplassen i gruppa, sier Høgmo til Dagbladet.no.

- Det gleder meg at vi har individualister på et europeisk toppnivå, og at kollektivet fungerer, sier Høgmo til Dagbladet.no og minner seg selv over at det ble tap - tross overtaket mot superstjernene.

- Men jeg har aldri vært glad i hederlige resultater.

Skal spille uefacup i april!

Han mener trønderne kastet bort en gyllen sjanse til å slå de spanske superstjernene.

OOPS: Micke Dorsin beiner ballen inn i eget mål når Johnsen skyver unna Robinhos skudd. 0-1 til Real. Foto: Scanpix
OOPS: Micke Dorsin beiner ballen inn i eget mål når Johnsen skyver unna Robinhos skudd. 0-1 til Real. Foto: Scanpix Vis mer

- Når vi får litt tid skal vi glede oss over dette. Det viser at vi har progresjon, sier Høgmo.

Bortelaget var svært effektive og Rosenborg-spillerne hadde ikke kvelden foran mål, og dermed blir det en kamp med Olympiakos om tredjeplassen i gruppa og spill i Uefa-cupen.

RBK-trener Høgmo tror trønderne har gode sjanser.

- Med uavgjort eller seier mot Olympiakos er vi garantert en uefacupplass. Vi kan sågar tåle et tap, sier Høgmo straks etter matchen

På pressekonferansen er Høgmo overbevist om at RBK når veldig langt i Uefacupen.

- Jeg er sikker på at vi kommer til å spille europacup i mars og april, sier Høgmo til Dagbladet.no.

Det betyr kvartfinale, som spilles 30. mars og 6. april.

14-1 til RBK i cornere

Før ukas runde, var Real Madrid det laget som hadde fått flest cornere i årets Champions League. Hele 32 hjørnespark, eller 10,67 per kamp, hadde det spanske laget fått, mens Rosenborg sto med bare 12 cornere totalt.

I førsteomgangen på Lerkendal pyntet hjemmelaget på den statistikken.

Hele åtte cornere fikk Rosenborg, Real ingen. Men RBK klarte ikke å omsettet hjørnesparkene i mål eller store sjanser.

Der var Real langt bedre, riktignok med god hjelp fra hjemmeforsvaret. Real-treneren innrømmer at trønderne skapte trøbbel for stjernene.

- Rosenborg spilte bra som forventet, de spilte bra. Det som manglet for oss var at vi ikke klarte å sette igang raske kontringer, sier Real-trener Vanderley Luxemburgo på pressekonfransen på Lerkendal i natt.

Selvmål først

Etter 26 minutter skjøt Robinho fra skrått hold. Espen Johnsen reddet skuddet, men slo samtidig ballen i Mikael Dorsin. Ballen gikk fra svensken og i mål, og ga Real en ikke så veldig fortjent ledelse.

- Micke er veldig uheldig som lager sjølmål der, sier Høgmo til TV3.

Ikke bare hadde Rosenborg det meste av spillet fram til scoringa, men dommer Wolfgang Stark unnlot også å blåse for en soleklar hands på Roberto Carlos da han vant tilbake ballen på egen banehalvdel og startet kontringa som ble til scoring.

Hjemmelaget fortsatte å trykke på etter baklengsmålet, men det ble aldri skikkelig farlig foran Real-keeper Iker Casillas.

Guti-mål

I stedet doblet bortelaget ledelsen i det 44. minutt.

David Beckham slo ballen opp mot Robinho. Brasilianeren fikk ballen, men falt sekundet etter. Guti var oppmerksom og klinket til ballen direkte. Den gikk via Espen Johnsen og i mål til 2-0.

- Den skal vi få blokkert. Og det var vel det de hadde stort sett, sier RBK-treneren.

Rosenborg hadde sin farligste sjanse så langt i kampen rett etter pause. Daniel Braaten fikk chipet ballen inn fra høyre og Frode Johnsen headet tilbake til motsatt stolpe. Dessverre for RBK var Casillas med på notene og reddet ballen.

Rosenborg hadde noen gode skuddforsøk det neste kvarteret, uten uttelling.

Frispark-muligheter

Det ble imidlertid dramatisk da Jonathan Woodgate felte Øyvind Storflor på 16-meterstreken i det 58.minutt. «Alle» på Lerkendal ville ha straffe, og TV-bildene viste at det var helt på grensa til å bli straffespark, men Stark dømte frispark og Frode Johnsen skjøt via Pavon til corner.

Sju minutter senere fikk RBK nytt frispark rett utafor 16-meteren. Storflor ble bytta ut til fordel for Thorstein Helstad, og Dorsin satte frisparket over.

Etter et par fine angrep, fikk Rosenborg nok et frispark i det 70.minutt, denne gangen et par meter lengre unna. Dorsin prøvde seg på et lavt skudd, men ballen gikk i muren. Helstad fikk en skuddmulighet fra 7-8 meter like etter, men heller ikke han klarte å score.

De forspilte sjansers kamp

Frode Johnsen fikk en gratismulighet i det 78. minutt etter en dårlig Real-klarering, men traff dårlig og ballen gikk utafor.

En av kampens store godbiter kom i det 82.minutt. Daniel Braaten vendte bort forsvareren med en Cruyff-finte og klinte til fra 20 meter.

- Daniel Braaten er stor i perioder, og det er flere. Per gjør også en veldig god kamp, sier Høgmo til TV 3..

Iker Casillas reddet imidlertid fint og avverget det som hadde vært en kandidat til Årets mål i Champions League.

Rosenborg fortjente virkelig noe bedre enn et 2-0-tap i en kamp hvor laget virkelig imponerte.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi er dyktige offensivt. selv om vi må fortsette å terpe 2 mot 1-situasjoner.

Eller som Daniel Braaten sier det på TV3:

- Vi er gode fram til 16-meteren, da sier det stopp. Det hjelper lite, fotballkamper vinnes med å score mål.

2-0 TIL REAL: Klasket til på en løs ball i RBK-feltet.
SKJELBRED FÅR SKRYT: 18-årige Per Ciljan Skjelbred mot Guti mot Lerkendal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer