LEKENDE LETT: Ronaldinho scoret fem mål mot Paul Scholes og Bengaluru. Noen dager etterpå sluttet han. Foto: R Senthil Kumar/Press Trust of India via AP/NTB Scanpix
LEKENDE LETT: Ronaldinho scoret fem mål mot Paul Scholes og Bengaluru. Noen dager etterpå sluttet han. Foto: R Senthil Kumar/Press Trust of India via AP/NTB ScanpixVis mer

Herjet med Scholes i debutkampen. To dager etterpå sluttet Ronaldinho på dagen

Fikk tilbud han ikke kunne si nei til i hjemlandet.

(Dagbladet): Ronaldinho (36) viste denne uka at han på ingen måte har glemt gamle kunstner. Brasilianeren herjet i sin debutkamp i indisk futsal, hvor han scoret fem mål for klubben Goa.

Ronaldinho er verdenskjent for sin silkemyke touch og blendende teknikk, og tilskuerne i India fikk se glimt av gammel storhet da Goa vant 7-2 i åpningskampen.

Men noen dager seinere er det allerede slutt.

I går kom 36-åringen med beskjeden om at han forlater ligaen etter bare to kamper. Han har fått en ambassadør-rolle i forbindelse med paralympics-OL i Rio de Janeiro i august. Et tilbud han ikke kunne takke nei til.

- Jeg har hatt en utrolig tid her i Chennai. Dessverre så må jeg dra tilbake til hjemlandet som trenger meg, noe som er synd siden jeg var i siget og i ferd med å bli bedre kjent med landet, sier Ronaldinho ifølge Gazzetta World.

Cafu inn

Stjernespilleren blir erstattet av landsmannen Cafu, som også hadde en stor karriere på fotballbanen.

- Jeg gledet meg over å tilbringe disse dagene i dette nydelige landet og hjelpe å promotere spillet som jeg spilte da jeg vokste opp. Men jeg lover å komme sterkere tilbake til sesong to av Premier Futsal. Jeg overlater dere til Cafú, som vil erstatte meg, sier Ronaldinho.

Ronaldinho spilte nylig profesjonell fotball i brasilianske Fluminense før han dro til India. Han er en av flere stjernespillere som promoterer futsalligaen i landet, en liga som ble grunnlagt i år.

- Skuffet

Times of India skriver at «Goa-fans var utrolig skuffet» over nyheten om at Ronaldinho ikke skulle spille resten av sluttspillet. Det skal ha vært flere som allerede hadde kjøpt billetter i håp om å se superstjerna.

Han vil også bli savnet av lagkameratene.

- Ronaldinho bringer mye glede og energi. Han er en glad fyr som alltid smiler og vet hvordan han skal glede publikum. Vi kommer til å savne ham veldig, sier Goa-keeper Bebe til avisa.

I Ronaldihnos debutkamp var tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes (Bengaluru) på motsatt banehalvdel, og Manchester Uniteds nylig avgåtte assistenttrener Ryan Giggs (Mumbai) sluttet seg også nylig til sirkuset.

- Futsal er fascinerende fotmat som har spilt en viktig rolle i å utvikle ferdighetene til noen av verdens beste fotballspillere. Jeg har sett futsal vokse både hjemme og ute i verden og jeg har spilt i noen av de turneringene. Premier Futsal vil være en fantastisk måte å introdusere India for denne sporten, uttalte Scholes tidligere i sommer ifølge engelske The Independent.

Det er portugiseren Luis Figo som er futsalpresident. Andre tidligere stjerner som Deco, Michel Salgado og Hernan Crespo spiller også i India.

«Ligaen» er en turnering over ni dager som varer fra 15. til 24. juli. Det spilles gruppespill og sluttspill.

IMPONERTE: Ronaldinho gledet publikum i India i sine to kamper. Foto: R Senthil Kumar/Press Trust of India via AP/NTB Scanpix
IMPONERTE: Ronaldinho gledet publikum i India i sine to kamper. Foto: R Senthil Kumar/Press Trust of India via AP/NTB Scanpix Vis mer