Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herjet på Lerkendal

Bjørn Maars Johnsen skjøt seg inn i hjemmefansens hjerter.

SCORET: Bjørn Maars Johnsen viste seg fram for Lerkendal-publikumet. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Bjørn Maars Johnsen viste seg fram for Lerkendal-publikumet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Rosenborg - Lillestrøm 3-1 (1-0)

Bjørn Maars Johnsen er allerede i ferd med å bli en populær mann på Lerkendal. I kveld fikk han sin hjemmedebut, og var sterkt delaktig i at Rosenborg tok tre overbevisende poeng.

Landslagsspissen åpnet målkontoen i den første omgangen, og satte spikeren i kista med sitt andre mål etter pause. I mellomtida hadde Samuel Adegbenro lagt på til 2-0.

Lillestrøm fikk redusert til 3-1 ved Daniel Pedersen, men det ble bare et trøstemål. Med tre poeng er RBK svært nær medaljeplass i Eliteserien. Det var det få som hadde trodd etter den begredelige starten på sesongen.

Perfekt plassert

Før klokka var passert ti sekunder sto Maars Johnsen bokført med gult kort. Spissens albue traff Fredrik Krogstad i ansiktet, og dommeren hentet fram et kort fra bokselomma.

Men bare fire minutter seinere kom landslagsspissen til sin første avslutning. Dessverre for han gikk føyk den over.

Maars Johnsen startet på topp, mens formspilleren Aleksander Søderlund var henvist til høyrekanten. Et kvarter ut i kampen var begge centimeter unna å skli inn åpningsscoringen. Ti minutter seinere kombinerte de for å endelig få hull på byllen.

Anders Trondsen spilte ballen opp til Søderlund, som flikket videre til angrepskollegaen. Maars Johnsen fyrte av på første touch og ballen fant veien til det lengste hjørnet.

Spissen befant seg akkurat på forsvarslinja, og kommentatorene trodde han var offside, men reprisene viste at han hadde plassert seg perfekt. Dermed hadde RBKs nye spiss åpnet målkontoen.

Store sjanser

Rosenborg var det førende laget gjennom de første 45 minuttene. Vertene holdt oppe trykket etter Maars Johnsens åpningsscoring, og også Samuel Adegbenro var nære nettkjenning.

Lillestrøm var imidlertid ikke helt ufarlige. Få minutter før pause fyrte Thomas Lehne Olsen til fra distanse. André Hansen kastet seg så lang han var, men var ikke i nærheten av å rekke skuddet. Heldigvis for han og Rosenborg gikk den via tverrliggeren og ut.

Maars Johnsens andre

Åtte minutter etter pause ble jobben enda verre for gjestene. Gjermund Åsens innlegg gikk i retur til Samuel Adegbenro, som la til rette for skudd. Nigerianeren fyrte løs, ballen gikk via to LSK-spillere, og endte opp i nettmaskene. 2-0 til trønderne.

Noen minutter seinere sto det 3-0, og denne gangen var det Maars Johnsen sin tur igjen.

Birger Meling vant ballen høyt i banen, dro den med seg mot LSK-forsvaret og spilte fri landslagskollegaen. Maars Johnsen var sikker alene med keeper, og banket ballen nesten helt oppe i krysset.

I neste serierunde møter Rosenborg Mjøndalen, mens Lillestrøm skal spille mot Kristiansund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling