- Herlig å ha e-cupen

Stabæk-trener Gaute Larsen mener laget har femti prosents sjanse til å slå ut Anderlecht fra UEFA-cupen i morgen.

-Kampen mot Anderlecht er som en liten cupfinale for oss, sier trener Gaute Larsen.

Og han håper på en kampramme en finale verdig på Ullevaal torsdag, da returoppgjøret i UEFA-cupens første runde skal spilles.

- I Brussel for to uker siden var det 21.000 på tribunene og stor stemning. Nå håper jeg folk kjenner sin besøkelsestid og kommer for å se oss spille mot et godt fotballag, sier Larsen til NTB.

Og det er selve clouet: Anderlecht er ikke et hvilket som helst lag, og det er egentlig sensasjonelt at Stabæk leder 1-0 fra kampen i Brussel.

- Vi som vokste opp på sytti- og åttitallet husker jo Anderlecht som et storlag. De har spilt sju europacupfinaler og vunnet tre, forteller Larsen.

Overrasket

Likevel, altså: Det er Stabæk som har det beste utgangspunktet foran torsdagens kamp, etter at Christian Michelsen scoret kampens eneste mål i Brussel. Sjokkerer det Larsen like mye som de fleste andre?

- Jeg er overrasket over at vi vant på bortebane, ja. Foran kampen tenkte jeg at vi skulle være fornøyd med ett- eller tomålstap. Da ville vi jo ha en fair sjanse på hjemmebane. Nå har vi et veldig godt utgangspunkt, sier Stabæk-treneren, som likevel ikke regner det som så godt som man kanskje skulle forvente av en trener for et hjemmelag i ledelse.

- Jeg regner sjansene for å gå videre som femti prosent. Og jeg tror ikke det blir veldig stor forskjell på hjemme- og bortekampen. Anderlecht vil angripe på Ullevaal. Det må de jo. Men vi går ikke ut for å forsvare oss. Vi skal prøve og score mål, lover Larsen.

Lærerikt

Sesongen ble ikke helt som ønsket for Stabæk og Larsen. men torsdagens kamp retter opp mye. Og ikke minst. Den kan være til stor hjelp for framtiden.

- Etter at vi røk i semifinalen i cupen, og medaljer i serien er utenfor rekkevidde, er det herlig å ha europacupen, sier Larsen.

- Dessuten er det enormt viktig for utviklingen av vår relativt unge lag. Man lærer veldig mye av slike kamper, og jeg skjønner nå hvorfor Rosenborg har utviklet seg så enormt gjennom mange år i mesterligaen. De kan snakke om «go'fot-teori» så mye de vil, men erfaringen fra internasjonal fotball er uvurderlig, sier Stabæks trener.

Torsdag må han klare seg uten Martin Andresen og André Flem som fortsatt har karantene etter utvisninger i kvalifiseringskampen mot Linfield. Dessuten er Peter Sand skadd.

  • Dermed stiller Stabæk med dette laget, hvis intet uforutsett skjer:

    Stabæk (4-2-3-1): Jon Knudsen - Tom Stenvoll, Inge André Olsen, André Muri, Christian Holter - Mike Kjølø, Tommy Stenersen - Christian Wilhelmsson, Christian Michelsen, Tryggvi Gudmundsson - Marel Baldvinsson.

    (Harald Henmo-NTB)