- Herlig å se Gro, Kari Mette og Linka

Breivik trakk fram trekløver etter utklassing.

LYON (Dagbladet.no): Norge - Østerrike 33-20. I morgen formiddag flyr de norske jentene til Metz nordøst i Frankrike. Med seg på flyet har de tre klare seire - og de to poengene Norge tok mot Angola.

Østerrike hadde som ventet ikke mye å stille opp med i kveld, og Marit Breiviks jenter ledet stort hele veien.

Selv valgte landslagssjefen å trekke fram tre spillere i positiv forstand:

- Vi er kommet mer og mer inn i mesterskapet. I dag hadde vi en ekstra turbo, og det var herlig å se Gro (Hammerseng), Kari Mette (Johansen) og Linn Kristin (Riegelhuth) i særdeleshet, sier Breivik til TV 2.

Linka viste vei

Det er ingen tvil om at gårsdagens begredelige start var et arbeidsuhell. For både i kveld og i åpningskampen på søndag startet jentene veldig bra.

Østerrike ble raskt parkert av Norge, og anført av Linn-Kristin Riegelhuth scoret jentene 19 før pause.

- Det var kjempegøy i dag. Og så spiller jeg mye forsvar også, og det liker jeg, sier Linka til Dagbladet.no.

- Herlig å se Gro, Kari Mette og Linka

Til pause var Norge seks mål foran, en ledelse som også kunne vært større. Katrine Lunde Haraldsen startet bra i målet, men måtte gi seg med pustevansker etter 12 minutter.

Kari Aalvik Grimsbø kom inn, og hun klarte ikke fortsette i samme stil som Katrine.

Kari Mette Johansen puttet fem i løpet av de første 30 minuttene, bare slått av Linkas seks.

- Scoringene er fordelt på mange, og det er en styrke. Vi slår oss ikke til ro med en gang, men har lyst til å bli bedre og bedre, sier Breivik.

Mye bom etter pause

Etter hvilen hevet imidlertid Kari seg betraktelig og midtveis i omgangen hadde Norge doblet ledelsen.

Men så ble det bom, bom, bom for de norske jentene i angrep, og da nærmet østerrikerne seg igjen - uten at det ble skremmende jevnt av den grunn.

Mot slutten kom playmaker Gro Hammerseng på banen igjen, og da løsnet det litt. Treffsikre Riegelhuth ble også satt inn, og hun endte til slutt på åtte scoringer. Larvik-venninne Kari Mette Johansen ble kampens toppscorer med ni mål.

VANT LETT: Gøril Snorroeggen og Norge gikk raskt opp i en stor ledelse mot Østerrike, og så seg aldri tilbake. Nå venter mellomspill på de norske jentene. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
VANT LETT: Gøril Snorroeggen og Norge gikk raskt opp i en stor ledelse mot Østerrike, og så seg aldri tilbake. Nå venter mellomspill på de norske jentene. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Det var veldig gøy i dag og jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med egen innsats også. Vi spilte bedre i forsvar og da får vi kontringene. Og så fikk jeg også veldig mange gode utspill, sier Kari Mette til Dagbladet.no.

- Slet litt uten Gro

Litt bekymringsverdig for Norge var måltørken hver gang Hammerseng satt på benken i lange perioder. Selv så kapteinen ut til å bli pinlig berørt over spørsmål om egen viktighet, men Marit Breivik hadde en plan bak det hele.

- Det er ikke alltid sånn at vi sliter med flyten når Gro ikke spiller, men i dag var det kanskje litt sånn, sier hun til Dagbladet.no.

- Vi så i forrige mesterskap at det er viktig å ha andre som kan stå på banen, vi kan ikke legge all børa på skuldrene til Gro.

Hammerseng sto over gårsdagens kamp mot Den dominikanske republikk, men avviser at hun har ekstra behov for hvile.

- Når jeg ikke spiller er det fordi vi har andre gode spillere, ikke fordi jeg skal hvile, sier hun.


PS!
Norge møter Makedonia i den første kampen i mellomspillet på torsdag, hvis ikke Russland dummer seg ut mot Brasil.

<B>RIEGELHUTH GOD:</B> Linn-Kristin Riegelhuth skjøt feilfritt mandag og bommet bare på ett av ni skudd mot Østerrike.