Martin Ødegaard

Herlig assist: - Superb!

Martin Ødegaard var toneangivende da Arsenal mistet Europacup-plassen på tampen.

DIRIGENT: Martin Ødegaard var Arsenals dirigent i serieavslutnignen mot Brighton. Foto: AP Photo/Alastair Grant, Pool
DIRIGENT: Martin Ødegaard var Arsenals dirigent i serieavslutnignen mot Brighton. Foto: AP Photo/Alastair Grant, Pool Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arsenal - Brighton 2-0 (0-0)

Arsenal var avhengige av tre poeng mot Brighton, samt at Everton, West Ham og Tottenham måtte gi fra seg poeng for å sikre seg plass i Europa neste sesong.

Europa League-håpet forsvant raskt med West Hams overkjøring av Southampton. Dermed handlet alt om sjuendeplassen som gir plass i nyvinningen Europa Conference League neste sesong.

Med Martin Ødegaard tilbake i startoppstillingen til Mikel Arteta tok nordmannen tak i «The Gunners» sitt offensive spill fra start.

Fra sin tier-rolle var nordmannen stadig ledig og dikterte spillet, men skuddene traff publikum og lagkameratene klarte ikke å omgjøre Ødegaards pasninger til mål innledningsvis.

Men på Nicolas Pépés andre mål for kvelden, sto nordmannen for en «superb» assist som beskrevet av Sky Sports sin kommentator.

2-0-seieren mot Brighton så ut til å sikre Arsenal spill i Europacup-spill neste sesong, men med to mål av Gareth Bale på tampen gikk Tottenham forbi Arsenal på tabellen og er klare for Europa Conference League.

Det er første gang på 25 år Arsenal ikke kvalifiserer seg for spill i Europa.

- Klart best

Kampen startet tregt, men etter en drøy halvtime trodde de 10 000 frammøtte på Emirates og TV-publikum at Arsenal-stopper Rob Holding hadde sendt hjemmelaget i føringen. Men på sidelinja flagget assistentdommer, og Holding ble korrekt avblåst for offside.

- Arsenal har vært det klart beste laget, bedømte Erik Thorstvedt i TV 2s pausestudio.

Og like etterpå fikk endelig Arsenal målet som bevis på det Thorstvedt mente i pausen.

Calum Chambers fikk ballen ute til høyre og slo hardt inn i boksen. Der kom formspilleren Nicolas Pépé stormende, tok ballen briljant med seg og lirket den gjennom beina på Robert Sanchez i Brighton-målet.

Med ledelsen mot Brighton, og Tottenham og Everton liggende bak, hadde Arsenal Europa-plassen i lomma på dette tidspunktet.

TALENT: Martin Ødegaard og Alexander Isak er en fryktet duo i spansk fotball. I denne videoen viser de at de kan gjøre andre ting sammen også. Vis mer

- Superb!

Like etterpå ropte Martin Ødegaard på straffespark, men dommer Jonathan Moss mente det ikke var nok kontakt og vinket spillet videre.

Men Ødegaard hadde rollen som dirigent i Arsenal-angrepet søndag. I det timen ble passert spilte Ødegaard vakkert fram Pépé. Ivorianeren tok muligheten med begge hender og satte sitt andre mål for kvelden.

- Superb pasning av Ødegaard, utbrøt Sky Sports-kommentatoren på TV 2s sending.

Med fem minutter igjen gikk Ødegaard av banen til stående applaus fra hjemmesupporterne. Så er spørsmålet om det blir nordmannens siste opptreden i Arsenal-trøya.

- Ødegaard var veldig bra. Det gleder meg å se nå rett før vi skal møte Luxembourg i landskamp. Herlig å se at han er i form, oppsummerte Thorstvedt i TV 2-studio etter kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer