Herlig hevn for Fabregas

Sikret poeng etter å ha først bommet på åpent mål.

(Dagbladet.no) Liverpool - Arsenal 1-1. Cesc Fabregas bommet på åpent mål kort tid etter pause. Da var han litt tilbake til gamle synder, for han har tidligere ikke scoret så mye for Gunners.

Men i år har det vært annerledes. Midtbanespilleren har blitt mye mer giftig foran mål.

Det viste han til gangs ti minutter før slutt, da han utliknet og sikret ett Arsenal-poeng.

Alexander Hleb slo en nydelig stikker til ham, og spanjolen tuppet ballen forbi José Reina. Dette var hans tiende mål denne sesongen.- Vi er litt skuffet over at vi ikke vant. Jeg synes vi fortjente tre poeng, med tanke på de sjansene vi hadde, sier Fabregas til Sky Sports.

Arsenal slo sprekker

Hjemmelaget fikk en drømmestart på Anfield og det var bare spilt seks minutter da Steven Gerrard - som spilte sin 400. kamp for Liverpool - kanonskjøt dem i ledelsen.

Arsenal-muren slo sprekker på frisparket, og ballen suste gjennom den og forbi Manuel Almunia. Og det er kanskje like greit at kula ikke traff noen - for vedkommende hadde antageligvis blitt båret av banen.

Londonerne presset voldsomt en periode midt i 1. omgang, men klarte delvis panikkjobbing defensivt av Liverpool sørget for at nullen ikke sprakk for José Reina.

SCORET IGJEN: Cesc Fabregas puttet nok en gang, hans tiende scoring i år. Foto: AFP
SCORET IGJEN: Cesc Fabregas puttet nok en gang, hans tiende scoring i år. Foto: AFP Vis mer

Gerrard kunne doblet ledelsen etter 27 minutter, da han prøvde seg på nok et kanonskudd - men Almunia dyttet volleyforsøket til en corner.

To kjempemisser

Peter Crouch kom inn for Fernando Torres etter hvilen, og han kom seg til et par gode sjanser. Men Almunia sto i veien på et av skuddene og det andre endte utenfor.

Gjestene hadde kampens aller største sjanse etter 54 minutter, og de burde absolutt tatt vare på den. For når du bommer på sånne sjanser, da kan du ikke forvente å vinne på Anfield.

Emmanuel Eboue kom seg fri på sida og traff klokkereint i stanga med skuddet sitt fra skrått hold. Reina var utspilt og ballen gikk ut til Cesc Fabregas. Men spanjolen var ikke konsentrert. Han bommet på det åpne målet fra rundt krittmerket.

Han gjorde derimot opp for seg litt seinere i omgangen, da han til slutt fant veien til nettmaskene.

Og i sluttminuttene kunne faktisk Arsenal stukket av med alle poengene.

Fabregas klinte ballen i stanga, og Nicklas Bendter fikk ballen med tomt mål foran seg. Men også han misbrukte kjempesjansen.

Tilbake på topp

Arsenal mistet serieledelsen til Manchester United i går, men tok den tilbake takket være Fabragas\' scoring.

Begge lagene har 26 poeng og 15 plussmål - men Arsenal har scoret mer.

- Det er godt å toppe igjen, men vi kunne vært to poeng foran nå, sier en halvfornøyd Fabregas.

Ingen har scoret mer enn londonerne denne sesongen - og de har scoret i alle kampene. Arsene Wengers menn har også hatt en tendens til å score mye seint i kampene - en meget god egenskap.

Liverpool og Arsenal er de to eneste lagene som ennå ikke har tapt i serien denne sesongen, men Rafael Benitez\' menn har spilt litt for mye uavgjort - seks ganger på elleve kamper.

PS! Dette var Liverpools 1000. uavgjortkamp i seriesammenheng. Kjekt å vite ...

UAVGJORT I JUBILEET: Steven Gerrard scoret på frispark i hans 400. kamp, men Arsenal slo tilbake.