Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herlig VM-beskjed for Norge

Tonje Larsen spiller angrep igjen.

TILBAKE: Da det buttet imot for Larvik, ble Tonje Larsen sendt på banen også i angrep - for første gang i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TILBAKE: Da det buttet imot for Larvik, ble Tonje Larsen sendt på banen også i angrep - for første gang i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) Buducnost - Larvik 23-27.

Larvik har de siste åra vært suverene i Norge. Derfor har suksess i Champions League hengt veldig høyt i vestfoldbyen - men jentene har ikke lyktes i Europas tøffeste turnering.

I kveld fikk LHK en pangstart i gruppespillet, selv om seieren borte i Montenegro var truet i andreomgangen.

- Det var helt avgjørende for oss å vinne borte i første kamp. De gangene vi har tatt oss videre fra gruppespillet tidligere har vi vunnet den første bortekampen. Nå har vi gått noen år uten å avansere fra grunnspillet, men dette kan være med å gjøre at vi kommer lenger denne gangen, sier trener Karl Erik Bøhn til NTB.

Og spesielt gledelig for alle norske håndballhjerter: Tonje Larsen spiller angrep igjen. Det er viktig for Larvik - men også Norge - 41 dager før VM.

Den rutinerte bakspilleren er i ferd med å bli så bra i kneet at hun kan spille begge veier, noe som er særdeles viktig for Norge siden Kristine Lunde Borgersen kjemper en kamp mot klokka for å rekke mesterskapet i Kina.

Skader og sykdom
- En veldig god førsteomgang av Larvik, med mange gode kontringer. Det gikk tregere etter pause, men så kom Tonje Larsen i angrep, Lene Rantala sto godt bakerst og Karoline Dyhre Breivang viste fram rutinen sin, sier sportssjef Ole Gustav Gjekstad til TV 2. 

NED FRA TRIBUNEN: Tonje Larsen har ikke spilt noen av landskampene i høst, men i Møbelringen Cup om noen uker vil hun trolig være på plass - i både forsvar og angrep. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
NED FRA TRIBUNEN: Tonje Larsen har ikke spilt noen av landskampene i høst, men i Møbelringen Cup om noen uker vil hun trolig være på plass - i både forsvar og angrep. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

Forutsetningene var derimot ikke de beste for Larvik. Karl Erik Bøhn og Tor Odvar Moen hadde bare med seg 11 spillere til kampen, hvorav to var målvakter. Ni utespillere er tynt når du skal spille en tøff bortekamp i Champions League.

Sara Breistøl og Olga Medvedeva er langtidsskadd, Linn Jørum Sulland og Sofia Bendtsson er syke og Inger Sofie Heieraas var opptatt i sin politijobb.

Men bortsett fra Sulland, var altså førstesjueren intakt - selv om Tonje Larsen i utgangspunktet bare skulle spille forsvar.

Det var jevnt de første minuttene, helt til Larvik sa takk for følget på stillingen 2-2. De hvite og røde scoret de sju neste målene og rystet hjemmelaget. Buducnost reiste seg derimot midt i omgangen, og spilte jevnt med LHK inn til pause.

Ble spennende
Seksmålsledelsen til Larvik ble forminsket etter hvilen, og etter 41 minutter var den skrumpet inn til bare ett mål. Da begynte Larsen å spille i angrep også.

Hun scoret et kontringsmål i førsteomgangen - hennes første scoring for sesongen - og Larsen puttet umiddelbart et par mål i etablert angrep også.

image: Herlig VM-beskjed for Norge

- Det gikk helt i stå for oss i annen omgang, og ting var på ingen måte avgjort selv om vi hadde en stor ledelse. Mot slutten var vi solide bakover samtidig som vi valgte å ta med Tonje Larsen i angrep. Hun sørget for tre veldig viktige scoringer, sier Bøhn.

Buducnost klarte aldri å komme helt opp i Larvik-ryggen igjen, og LHK vant med fire mål. Og bare for å understreke hvem som var best tok Lene Rantala hjemmelagets straffekast i sluttsekundet.

- Heidi Løke holdt skyhøyt nivå, Karoline Dyhre Breivang overtok straffeskytingen i 2. omgang og satte to viktige straffer i mål. Nora Mørk var en trussel hele tiden i sin debut i mesterligaen, Kari Mette Johansen skjøt strålende og Tine Kristiansen lagde fine mål. Jeg må skryte av alle i dag, sier treneren til klubbens hjemmeside.

Neste Champions League-kamp for Larvik er hjemme mot København neste helg, noe som betyr et gjensyn med Linn-Kristin Riegelhuth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media