Herlovsen banet vei for ny Norge-seier

Isabell Herlovsen ga Norge en pangstart med en tidlig scoring i 3-1-seieren over Kina i Algarve Cup. Hun rykket med det nærmere fotballandslagets målrekord.

SCORET: Isabell Lehn Herlovsen scoret Norges 1-0-mål mot Kina på Albufeira Stadium i Algarve Cup fredag.

Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix
SCORET: Isabell Lehn Herlovsen scoret Norges 1-0-mål mot Kina på Albufeira Stadium i Algarve Cup fredag. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spissveteranen måtte tidligere i vinter ta en ufrivillig pause fra landslaget på grunn av en konflikt med Vålerenga. Hun gikk dermed glipp av januarkampene i La Manga. Siden ble floken løst, og Herlovsen ble sendt ut på lån til Kolbotn.

I fredagens kamp kunne hun juble for nettkjenning etter ni minutters spill i portugisiske Albufeira. Hun fikk en enkel jobb da Kinas målvakt krasjet inn i en av lagvenninnene sine. Herlovsen satte ballen i et tomt bur.

30-åringen står nå med 56 landslagsscoringer. Dermed er hun ti mål bak rekordholder Marianne Pettersen. Hun jekket Solveig Gulbrandsen ned fra 5.-plassen på lista over kvinnelandslagets mestscorende spillere.

Etter en halvtime doblet Caroline Graham Hansen den norske ledelsen. Tysklandsproffen scoret via en kinesisk forsvarer. Emilie Haavi gjorde 3-0 noen minutter før pause. Nok en gang klusset Kina det til for seg selv med passivt forsvarsspill, og det utnyttet Haavi da hun styrte inn et Guro Reiten-innlegg ved bakerste stolpe.

Annen omgang var ikke like bra fra Norge. Mange bytter bidro til et mer rotete spill, og helt på tampen reduserte Wang Shanshan for Kina.

Norge innledet årets Algarve Cup med 2-1-seier over Danmark. Den kom etter en sen snuoperasjon. Turneringen er en del av det norske lagets oppkjøring til sommerens VM-sluttspill i Frankrike.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer