BERGET UAVGJORT: Cupfinalens forgrunnsfigur Isabell Herlovsen berget 1-1 for Norges kvinnelandslag i fotball mot New Zealand tirsdag.
Foto: ARMANDO BABANI / NTB scanpix
BERGET UAVGJORT: Cupfinalens forgrunnsfigur Isabell Herlovsen berget 1-1 for Norges kvinnelandslag i fotball mot New Zealand tirsdag. Foto: ARMANDO BABANI / NTB scanpixVis mer

Herlovsen berget uavgjort for kvinnelandslaget

Mot New Zealand.

Cupfinalens forgrunnsfigur Isabell Herlovsen berget 1-1 for Norges kvinnelandslag i fotball mot New Zealand tirsdag.

Gjestene var på vei mot seier i det første av to oppgjør mellom VM-klare nasjoner fra hver sin side av jorda, men Herlovsens scoring i det 81. minutt ga Norge en fortjent utligning.

Lørdagens cupfinalen avgjorde Herlovsen med to målgivende pasninger og ett mål da LSK Kvinner vendte til seier 3-1. Det var nok et innlegg hun prøvde på da hun kom fram på venstresiden, men ballen seilte gjennom feltet, traff innsiden av stolpen, deretter keeper Erin Nayler og havnet i mål.

New Zealand, som kom rett fra et knepent 1-2-tap mot Frankrike, viste seg igjen som et sterkt lag. Med høyt og aggressivt press stresset gjestene de norske spillerne på kunstgresset i Randaberg Arena.

Amber Hearn scoret New Zealands ledermål etter en drøy halvtime, da hun på et innlegg fra høyre vendte og banket ballen forbi Ingrid Hjelmseth.

Norge slet med å komme til sjanser, men Herlovsen hadde et par avslutninger utenfor fra god posisjon i den første omgangen. Emilie Haavi traff målet, men greide ikke å overliste Nayler.

I annen omgang overtok Norge kommandoen og la press på gjestene. Det resulterte i en rekke hjørnespark i innledningen av omgangen, og Herlovsens nikk i det 54. minutt måtte reddes på streken.

Det norske presset fortsatte utover i omgangen, og sjansene ble større. Et dribleraid av Haavi endte i et stolpeskudd.

Like etter endte Herlovsens innlegg i mål, og dermed ble det uavgjort i lagenes første møte. Torsdag er det ny kamp i Randaberg Arena.

(NTB)