STRÅLTE: Ada Hegerberg spilte en meget god kamp mot Thailand, jobbet som en kjempe, kom til sjanser og avslutninger, hjalp lagvenninnene til sjanser, avslutninger og mål, og fikk ti slutt den goalen hun så inderlig fortjente, skriver Morten P. Foto: Andre Ringuette/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
STRÅLTE: Ada Hegerberg spilte en meget god kamp mot Thailand, jobbet som en kjempe, kom til sjanser og avslutninger, hjalp lagvenninnene til sjanser, avslutninger og mål, og fikk ti slutt den goalen hun så inderlig fortjente, skriver Morten P. Foto: Andre Ringuette/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Herlovsen og Hegerberg vil score mange VM-mål - GARANTERT!

Det er ikke nødvendig å slå Thailand 10-0. Og ikke hadde det gitt Even Pellerud og fotballjentene noen flere svar heller.

• Norge-Thailand 4-0 (3-0)

TO TING VAR helt avgjørende i Norges VM-åpning mot Thailand. Vi skulle vinne greit og vi skulle få i gang våre to beste målscorere Isabell Herlovsen og Ada Hegerberg. Begge deler skjedde.

Og selv om vi kunne vunnet mye greiere og dermed også fått enda flere scoringer på de to som i første rekke skal gjøre det for fotballjentene i Canada, er 4-0 en helt ålreit start.

Selv om vi hadde slått Thailand 10-0 er det først Tyskland-kampen til torsdag som vil gi oss relevante signaler på hvor langt dette norske laget kan nå.

FOR THAILAND VAR ingenting - absolutt ingenting - selv om de plaget oss med en farlig sjanse etter fem minutter og fikk noen muligheter da de norske jentene syntes å være stappmette helt mot slutten. Sånt skjer i de fleste fotballkamper. Det er vanskelig å holde trøkket oppe hele veien når du er best i alt.

Og like vanskelig er det å score mål når alle forventer at du skal gjøre det i bøtter og spann Legger du de samme kravene på deg selv, og jeg sitter med en følelse av at spesielt Ada Hegerberg hadde gjort det før denne kampen, blir det enda vanskeligere.

MEN NORGES BESTE spiss (og banens beste spiller) kan slappe av. Hun spilte en meget god kamp mot Thailand, jobbet som en kjempe, kom til sjanser og avslutninger, hjalp lagvenninnene til sjanser, avslutninger og mål, og fikk ti slutt den goalen hun så inderlig fortjente. Akkurat slik Isabell Herlovsen kan slappe av etter sine to fulltreffere. For selv om scoringer alltid hjelper på en angrepspillers selvtillit ville ikke flere mål gitt oss flere poeng eller flere svar mot Thailand.

Ja, det er viktig at de kom i gang.

Men i min bok, spesielt fordi begge fikk åpnet sine respektive scoringskontoer, er det enda viktigere å vite at de så skarpe ut.

EN ANNEN MEGET gledelig observasjon var Elise Thorsnes sitt innhopp og retur strekkskaden. Hennes innhopp i andre omgang var ikke bare imponerende. Det viste også hvilket angrepsvåpen farten hennes gir oss når hun går høyt i banen fra sin uvante posisjon på høyre back. For kommer bare Thorsnes rundt på kanten som hun gjorde i forkant av Norges 4-0 - og det er ingenting som tyder på at hun ikke vil fikse det selv mot de beste motstanderne - vil Isabell Herlovsen og Ada Hegerberg være i umiddelbar nærhet av innleggene.

Og helst på dem.

NORGE TRENGER 4-5-1 for å være trygge sentralt i banen. På 4-0 mot Thailand, da vi var så trygge at vi la om på formasjonen, ble det egentlig bare rør. Så selv om Ada Hegerberg og Isabell Herlovsen nok er enda bedre om de får spille som et spisspar sentralt, og dermed kan skape trøbbel og komme til avslutninger gjennom motsatte bevegelser i og rundt motstanderens forsvar, så er det enda viktigere at laget er trygt.

Og inntil videre er Norge det med tre midtbanespillere sentralt.

Derfor bør det være sånn hele tiden.