JUBILERER: Løpsmaskinen Isabell Herlovsen spiller sin 100. landskamp lørdag. Norge møter Belgia i treningskamp for å finslipe VM-formen. Foto: Erik Berglund
JUBILERER: Løpsmaskinen Isabell Herlovsen spiller sin 100. landskamp lørdag. Norge møter Belgia i treningskamp for å finslipe VM-formen. Foto: Erik BerglundVis mer

Herlovsen om å spille sin 100. kamp for Norge

- Føler jo det er litt spesielt.

- Jeg vet ikke hvor mange som har hundre kamper for Norge, og ikke er det så veldig viktig heller, men det er klar det er litt spesielt for meg, sier Isabell Herlovsen (26) til Dagbladet.

Lørdag runder hun milepælen da landslaget skal finpusse VM-fomen mot Belgia i St. Truiden et stykke utenfor Brüssel.

- Jeg har jo holdt på ei stund nå, så det er vel på tide med kamp nummer hundre, sier LSK-spilleren som i kraft av sin rutine og sine ferdigheter er en av Even Pelleruds nøkkelspillere.

To treningskamper Sammen med resten av VM-troppen har Herlovsen ligget i treningsleir ei snau uke. Det har vært vel anvendt tid.

- Vi har trent med bra kvalitet. Alle er konsentrerte og innbitte. Ærlig talt, jeg synes det ser veldig bra ut. Særlig med tanke på at vi fortsatt har god tid fram mot VM og at vi skal gjennom to treningskamper. De tror jeg blir veldig viktige for oss, sier Isabell Herlovsen.

Foruten kampen i Belgia, spiller Norge hjemmekamp mot Finland i Drammen neste fredag.

Deretter går turen til Ottawa for forberedelser til den første VM-kampen mot Thailand 7. juni.

Ekstrem løpsstyrke - Hva blir din hovedrolle i VM?

- Først og fremst håper jeg jo å få spille mest mulig. Og jeg tror jeg kan bidra både offensivt og defensivt med løpskraften min.

- Alle snakker om at Caroline Graham Hansens skade vil svekke Norge?

- Det er klart at Caroline har ekstreme ferdigheter som kanskje ingen andre på dette laget har. Men vi kan ikke dvele ved at hun er borte. OK, vi får ikke med hennes kvaliteter, men i stedet kommer det inn en annen spiller med andre kvaliteter.

- Vi kan ikke fokusere på at vi mangler henne. Vi må fokusere på de kvalitetene vi har i laget. Og de er mer enn bra nok til at vi skal kunne hevde oss veldig bra i VM, sier Isabell Herlovsen til Dagbladet.