Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herlovsens nye liv

Kinaproff Herlovsen har millionlønn, privatsjåfør og startet Kina-oppholdet med å score mål. Men da hun møtte Erna Solberg i Shanghai, var det statsministeren som sparket i gang kampen. 

MED STATSMINISTEREN: Isabell Herlovsen startet proffkarrieren sin i Kina for under to måneder siden. I dag fikk hun Kina-besøk av Erna Solberg.   Foto: Nina Hansen 
MED STATSMINISTEREN: Isabell Herlovsen startet proffkarrieren sin i Kina for under to måneder siden. I dag fikk hun Kina-besøk av Erna Solberg.   Foto: Nina Hansen  Vis mer
 Selv om det nok er Isabell Herlovsen som er den beste fotballspilleren, var det Erna som fikk sparke i gang kampen i Shanghai. Foto: Nina Hansen 
 Selv om det nok er Isabell Herlovsen som er den beste fotballspilleren, var det Erna som fikk sparke i gang kampen i Shanghai. Foto: Nina Hansen  Vis mer

BEIJING (Dagbladet): - Det er jo en helt annen verden. Jeg kan fortelle de hjemme om hvordan det er, men det er ikke mulig for dem å egentlig forstå det, sier Isabell Herloven.

17. februar starte hun karrieren sin i den kinesiske fotballklubben Jiangsu Suning.I dag møtte hun Erna Solberg under statsministerens Kina-besøk i Shanghai. Herlovsens overgang til Kina, var den dyreste på kvinnesiden i Norge noen sinne.

At kvinner som Herlovsen er attraktive internasjonalt synes Erna Solberg er fint.

MYE NYTT: - En helt annen verden, sier Herlovsen om Kina. Foto: NIna Hansen
MYE NYTT: - En helt annen verden, sier Herlovsen om Kina. Foto: NIna Hansen Vis mer

- Det er bra at utenlandske klubber også på kvinnesiden henter talenter fra andre land. Det gir en utveksling som er med å bygge opp kvaliteten på det, mener Solberg som også kunne peke på noe som ér likt i Norge og Kina.

- Kina er som Norge. De er bedre i fotball på kvinnesiden, enn på herresiden, sa hun, til fnising fra jentefotballaget til Meilong Middel School.

Millionlønn og bonuser

Den kinesiske presidenten satser stort på idrett, og på fredag skrev Kina og Norge under på en omfattende idrettsatale der Kina vil lære om vintersport av Norge fram mot OL i Beijing i 2022. .

At Kina satser på idrett har også Herlovsen fått erfare. Som en del av kontrakten har hun også gratis leilighet, privatsjåfør, millionlønn og bonuser.

Akkurat hva hun tjener vil hun derimot ikke si, men hun bekrefter at det er mer en legelønn på 1,2 millioner kroner.

- Jeg tjener veldig bra, det må jeg si. Fotball er jobben min akkurat nå og jeg har lyst til å tjene mest mulig på det jeg driver med, sier Herlovsen som understreker at det ikke bare er lønna som gjorde at hun drar.

- Jeg takket ja fordi det var et godt tilbud, men jeg får også bo i Kina og oppleve noe som er helt annerledes, som jeg kan ta med meg resten av livet, sier hun.

- Hjemmekjær

Sportslig har det også startet veldig bra for Herlovsen. Laget hennes som havnet nest sist i serien i fjor, har startet med en seier og en sterk uavgjort mot et av Kinas stjernelag Shanghai.

Utenom fotballbanen har hun allerede kjent litt på hjemlengselen.

- Jeg er langt hjemmefra og er egentlig en veldig hjemmekjær person. Jeg kjenner at jeg savner hjemme litt, sier hun, men legger til

- Det er absolutt verdt å være her.

Gikk ned fire kilo

Den største utfordringen hennes er maten, forteller Herlovsen. På en treningsleir de første 14 dagene av oppholdet hennes, gikk hun ned 4 kilo.

- De spiser tre måltider om dagen, jeg er vant til fem. Jeg får laget meg litt europeisk mat når jeg er hjemme i leiligheten, men når vi er med laget på kamper eller spiser på treningsbasen hvor vi bor er det ikke mye som frister, forteller hun.

Språket, er utfordring nummer to:

- De snakker ikke mye engelsk, nei, sier hun om lagvenninnene.

-Det går via oversettelsesprogrammer på telefonen. Hvis jeg sier «how are you» så er det fram med telefonen, men understreker.

- Men de er veldig blide og positive og vil hjelpe meg mest mulig selv om de ikke kan engelsk. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot.

FOTBALLTALENTER:  Isabell Herlovsen omkranset av fotballtalenter ved Meilon Middle School. Foto: NIna Hansen / Dagbladet
FOTBALLTALENTER:  Isabell Herlovsen omkranset av fotballtalenter ved Meilon Middle School. Foto: NIna Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media