HER SKRIVER HAN UNDER:   Herman Stengel. Foto: Geir Ove Fidje / vif-fotball.no
HER SKRIVER HAN UNDER: Herman Stengel. Foto: Geir Ove Fidje / vif-fotball.noVis mer

Herman Stengel er klar for Vålerenga

Har skrevet under på fireårskontrakt.

(Dagbladet): - Herman har allerede tippeligaerfaring. Han har vært fast i Adeccoligaen for Stabæk i år. Han er en av de mest talentfulle spillerne i landet. Vi er veldig fornøyd med å ha fått dette på plass, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i en pressemelding.

- Jeg er veldig fornøyd med endelig å ha signert med Vålerenga. Jeg tror dette er riktig for min sportslige utvikling, og gleder meg til fortsettelsen her, sier Stengel selv.

Ut 2017 Stortalentet har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2017-sesongen. 18-åringen er Bosman-spiller fra nyttår, og slutter seg til Vålerenga-troppen fra 6. januar.

- Vi er kjempefornøyd med at Herman har valgt Vålerenga for sin videre sportslige utvikling. Vi har holdt en lav profil, inntil den juridiske situasjonen som var knyttet til denne saken var avklart.

Det forteller daglig leder Stig-Ove Sandnes i pressemeldingen.

Gunnarsson-saken Stengel var en av hovedpersonene i den såkalte Gunnarsson-saken. I 2011 betalte Vålerenga én million kroner for Veigar Páll Gunnarsson. Klubben skulle også betale Stabæk fire millioner kroner for en opsjon på Herman Stengel.

Påtalemyndigheten mente prisen på Gunnarsson var kunstig lav, slik at Stabæk slapp billigere fra en videresalgsavtale med den franske klubben Nancy. Den egentlige verdien ble «holdt skjult» gjennom verdien på Stengel, lød omkvedet.

Fire personer ble tiltalt for grovt bedrageri, blant dem Stabæks sportslige leder Inge André Olsen og daværende sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga. Tiltalen hadde en strafferamme på seks år.

I retten ble alle de tiltalte blankt frifunnet. I ettertid er det varslet erstatningskrav.