Hermann i hundre

Ustoppelige Hermann Maier (28) feiret i går start nummer 100 i v-cupen med seier nummer 33. Nå mangler bare en seier før «Herminator» passerer Ingmar Stenmark som den råeste seiersmaskinen i alpinsirkusets historie.

Lasse Kjus ble nummer 10 i gårsdagens storslalåmrenn i Val d'Isere. Kjuser'n ligger nå 219 poeng bak Maier i sammenlagtcupen og tenker på alt annet enn totalseieren.

- Det er ingen vits i å tenke på sammenlagtseieren i verdenscupen for meg. Jeg må satse på å gjøre det bra i enkeltrenn, sier Kjus.

Kjetil Aamodt er inne i ei blindgate og har gitt opp sammenlagtseieren etter at han i går kjørte ned til 35. plass, og mislyktes med å kvalifisere seg til andre omgang. Det har bare skjedd én gang siden 1989 - i Salbach-Hinterglemm i 1998.

- Nei, jeg er ikke god nok. Jeg er ikke negativ, bare realist. Må stikke fingeren i jorda og jobbe videre, sier Aamodt - 421 poeng bak Maier.

Hevnet disken

For de som kjører nedoverski, handler adventstida bare om én mann. Maier fylte 28 år torsdag og feiret på ypperste vis med to seirer denne helga. Han har fem seire på åtte renn hittil i år. Han varutilnærmelig både i utforrennet lørdag og i går:

- Jeg gjennomførte to perfekte omganger. Det var viktig for meg å vinne her etter diskvalifikasjonen for tre år siden, sier Maier.

I 1997 ble han fratatt storslalåmseieren i Val d'Isere fordi han tok av seg skiene for å profilere sponsoren for TV-kamera før han hadde krysset den røde linja som markerer forbud mot slikt.

- Det skjedde fordi målområdet er laget for utfor. Det er så stort. Men i storslalåm kjører vi ikke så fort, og du stopper mye tidligere - før rødlinja, sier han.

Kysset streken

Derfor betød seieren i går så mye.

- Nå har denne løypa gitt meg det jeg fortjener.

Men på pur f... ga Maier i går et stikk til arrangører og jury. Og hjerteproblemer for den østerrikske lagledelsen.

Han stoppet like før rødlinja og lot som om han løsnet bindingen for å ta av skia. Men Maier stoppet, glei noen centimeter over streken, tok av den ene skia før han gikk ned i knestående og kysset rødmalingen.

- Det kom fra hjertet da jeg kysset linja i målområdet. Jeg hadde ikke planlagt det, sier han.

Slår Stenmark

For Maier vurderer fortsatt disken i 1997 som blodig urettferdig. Med den på merittlista hadde han blitt historisk i går.

Hermann Maier har nå en seiersprosent på 33 prosent.

Ingmar Stenmark er best med 86 seirer på 259 renn. Det gir seiersprosent på 33,2 prosent.

En seier til - så er Maier best. Og neste helg kjøres det utfor i Val d'Isere på nytt.

- Jeg håper at jeg ikke er i form for tidlig, og er i samme slag under VM i St. Anton i slutten av januar, sier Maier.

Landslagssjef Atle Skårdal håper selvfølgelig på det motsatte.

- Om Maier fortsetter som nå, så blir han vond å slå, ja, sier Skårdal, som i går kjørte til Sestriere for å nå lagledermøtet før kveldens slalåmrenn.

Der deltar ikke Maier. Eneste sjanse for Aamodt og Kjus er derfor å kjøre ned til pallen i kveld.

Maier fløy i går hjem til Flachau forå hvile ut. Litt masete, synes v-cuplederen:

- Hadde vært fint med en privatjet. Da hadde jeg ikke trengt å reise så mye, sier Maier.

<B>SLÅR STENMARK:</B> Hermann Maier er nå bare én seier unna Ingmar Stenmarks seiersprosent på 33,2 prosent.