Hermann Maier drar til Sydpolen

Polrace mot tyskere.

ALPINLEGENDE: Hermann Maier bytter ut utforskiene med bortoverplanker. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
ALPINLEGENDE: Hermann Maier bytter ut utforskiene med bortoverplanker. Foto: Tor Richardsen / SCANPIXVis mer

|||Den tidligere toppalpinisten Hermann Maier kan ikke helt holde seg unna skiene, selv om han har lagt opp. Nå satser han på en «pol-tur».

Han vil ikke pensjonere seg helt riktig ennå, og han har ingen planer om å ta livet med ro. Derfor kommer han til å ta seg en tur til Sydpolen like før jul.

- Dette blir et enestående og spennende eventyr, og jeg får en sjanse til å gjøre noe som er veldig spesielt og uforglemmelig, sier Maier.

Østerrikeren vant verdenscupen fire ganger som alpinist, og han sikret seg også fem gullmedaljer i OL og VM før han la opp. Nå er den aktive karrieren historie, og derfor er det bare «pol-turen» som starter 8. desember som opptar ham.

Dagen etter at han fyller 38 år setter han seg på flyet til Cape Town. Deretter tar han turen til den russiske basen Novo for å starte turen mot Sydpolen sammen med tre andre østerrikere.

De vil konkurrere mot et tysk lag, og det er TV-selskapene ORF og ZDF som sponser turen for å markere at det er 100 år siden Roald Amundsen var den aller første til å nå polpunktet.

- Det blir sagt at dette blir «Racet mot Sydpolen», men jeg ser ikke på denne turen som noen konkurranse. For meg er det mer som en oppdagelsesreise og en kjempestor utfordring, sier en ydmyk Maier før den fantastiske turen han skal være med på.

(NTB-Reuters)