Hermann Maier til Finken Cup

Hermann Maier er klar for Holmenkollen og Finken Cup i parallellslalåm. Østerrikeren, som dominerte alpinsesongen og vant den totale verdenscupen i vinter, bekreftet deltakelsen sin i går kveld.

Ved siden av Maier stiller verdenscupvinneren i utfor, Andreas Schifferer, sammen med sloveneren Jure Kosir og svenskene Fredrik Nyberg og Patrik Järbyn.

De beste norske, med Hans-Petter Buraas, er selvsagt på plass. «Burre» er nok tent på å holde seg på toppen i det aller siste rennet denne sesongen, selv om det sportslig sett ikke betyr all verden.

I kvinneklassen skal det kjøres slalåmstafett mellom Norge og et østerriksk lag. Den mest kjente østerrikeren er Karin Köllerer, Atle Skårdals samboer.

Det er noe mer usikkert med snøbrettkjørerne. Det eneste som er klart der er at Stine Brun Kjeldaas ikke har anledning til å stille, men Daniel Franck har sagt at han kommer.

- Når det gjelder Terje Håkonsen vet jeg egentlig ikke hva jeg skal si. Det kan hende han dukker opp, sier Finken Jagge.

Forholdene i unnarennet i Holmenkollen er ikke bra i øyeblikket, men Jagge forsikrer at de skal bli bra til lørdag.

- Vi har måttet kjøre inn en del snø. Det er vel snakk om noe sånt som bortimot 400 kubikkmeter, så når vi får det på plass kan jeg love topp forhold, sier Jagge til NTB.

(NTB)