Hermann Maier vurderer å legge opp

Alpinstjernen Hermann Maier vurderer å legge opp. Det sier han til det østerrikske bladet News.

- Nå må jeg få alle problemene på avstand, og idretten også. Jeg har ingen planer overhodet. Jeg må tenke nøye gjennom hva jeg skal gjøre, sier den dobbelte OL-mesteren i et intervju med bladet.

Han mistet hele forrige sesong på grunn av en motorsykkelulykke som holdt på å koste ham det ene beinet. Han satset på comeback i verdenscupen i oktober, men en ny skade han pådro seg under sommertrening i Chile ødela det håpet.

Han fikk et hardt slag mot beinet akkurat ved støvelkanten, der bruddskaden satt. Siden har han hatt kraftige smerter.

Tirsdag måtte Maier avbryte en treningssamling i Sölden på grunn av smerter i beinet. Allerede etter noen få svinger ga han seg. Etterpå innrømmet han at det er nytteløst å tro på comeback i oktober.

Heller ikke den «ordentlige» verdenscupstarten i november-desember virker som et realistisk mål.

Langt nede

- Det er rett og slett tragisk. Jeg kan ikke si hva jeg gjør videre. Jeg vet det bare ikke, sier Maier til torsdagsutgaven av News. Deler av intervjuet ble offentliggjort i en pressemelding onsdag.

- Når man sitter på ergometersykkel eller løfter vekter hele tiden, slik jeg har gjort, og ikke kan gjøre det jeg trener for, som er å stå på ski, så går det ut over hele psyken.

Kronenzeitung spekulerte onsdag i om Maier kommer til å legge opp, etter at han tirsdag innrømmet at det står dårlig til med ham psykisk.

- Klart at han er deprimert, men han kommer tilbake. Vi må bare gi ham tid, sier Østerrikes landslagssjef Hans Pum.

- Det har ingen hensikt å prøve å forsere et comeback. Det er tull å snakke om rennene i Nord-Amerika før jul. Blir han klar i januar, så blir han det. Eller i februar. Alt annet er hypotetisk, mener Pum.

Maier kommer til å gjennomføre samtaler med sin trener Heini Bergmüller. Kanskje blir resultatet at han legger konkurranseski ene på hylla for godt.

NTB

SLUTT? The Herminator vurderer å legge skiene på hylla.