Sykling:

Hermans overtok Kristoffs ledertrøye i Tour of Oman

Nordmannen klarte seg likevel overraskende godt.

FØRST PÅ TOPPEN: Ben Hermans vant etappe to av Tour of Oman og overtok samtidig ledelsen i rittet. Alexander Kristoff klarte seg likevel overraskende bra i det kuperte terrenget. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FØRST PÅ TOPPEN: Ben Hermans vant etappe to av Tour of Oman og overtok samtidig ledelsen i rittet. Alexander Kristoff klarte seg likevel overraskende bra i det kuperte terrenget. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Allerede før dag to av Tour of Oman skjønte nok Alexander Kristoff at opptredenen i ledertrøya kun var på lånt tid.

Etappen inneholdt nemlig tre stigninger på mellom åtte og ni prosent i snitt.

Den siste av den, klatringen opp til Al Jissah, bød på ni prosent over 1,4 kilometer. Opprinnelig skulle etappen avsluttes med utforkjøring ned til mål, men arrangøren valgte å gå for målgang oppe på bakketoppen.

Bruddet ble kjørt inn - nytt angrep ventet

Feltet hentet Preben Van Hecke omlag to mil unna mål. Mark Christian holdt ut enda litt lenger, men måtte også han gi tapt.

Ved foten av Al Jissah angrep Aqua Blue-kollega Lasse Norman Hansen. Han fikk selskap av Daniel Eaton (UnitedHealthcare), men duoen ble hentet inn to kilometer unna mål.

I etterkant viser det seg at Alexander Kristoff og lagkamerat Marco Haller gikk etter dansken for å sikre seg poeng til den grønne trøya. Duoen fikk følge av Nathan Haas, før de roet det hele ned og ble slukt av hovedfeltet på vei inn mot finalen.

- Vi fikk en luke etter den siste innlagte spurten så da kjørte vi videre. Vi visste uansett at den siste bakken før mål var for hard. Kroppen føltes grei, men vi hadde ingen mulighet til å henge på opp til mål, sier Kristoff til procycling.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer