Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Hermans overtok Kristoffs ledertrøye i Tour of Oman

Nordmannen klarte seg likevel overraskende godt.

FØRST PÅ TOPPEN: Ben Hermans vant etappe to av Tour of Oman og overtok samtidig ledelsen i rittet. Alexander Kristoff klarte seg likevel overraskende bra i det kuperte terrenget. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FØRST PÅ TOPPEN: Ben Hermans vant etappe to av Tour of Oman og overtok samtidig ledelsen i rittet. Alexander Kristoff klarte seg likevel overraskende bra i det kuperte terrenget. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Allerede før dag to av Tour of Oman skjønte nok Alexander Kristoff at opptredenen i ledertrøya kun var på lånt tid.

Etappen inneholdt nemlig tre stigninger på mellom åtte og ni prosent i snitt.

Den siste av den, klatringen opp til Al Jissah, bød på ni prosent over 1,4 kilometer. Opprinnelig skulle etappen avsluttes med utforkjøring ned til mål, men arrangøren valgte å gå for målgang oppe på bakketoppen.

Bruddet ble kjørt inn - nytt angrep ventet

Feltet hentet Preben Van Hecke omlag to mil unna mål. Mark Christian holdt ut enda litt lenger, men måtte også han gi tapt.

Ved foten av Al Jissah angrep Aqua Blue-kollega Lasse Norman Hansen. Han fikk selskap av Daniel Eaton (UnitedHealthcare), men duoen ble hentet inn to kilometer unna mål.

I etterkant viser det seg at Alexander Kristoff og lagkamerat Marco Haller gikk etter dansken for å sikre seg poeng til den grønne trøya. Duoen fikk følge av Nathan Haas, før de roet det hele ned og ble slukt av hovedfeltet på vei inn mot finalen.

- Vi fikk en luke etter den siste innlagte spurten så da kjørte vi videre. Vi visste uansett at den siste bakken før mål var for hard. Kroppen føltes grei, men vi hadde ingen mulighet til å henge på opp til mål, sier Kristoff til procycling.no.

Han syklet hjem til hotellet etterpå og kom totalt opp i rundt fem timer på sykkelen, medregnet etappen.

Kristoff kjempet godt

Alt arbeidet var uansett ikke forgjeves. Nordmannen snappet opp to poeng til poengkonkurransen på innlagte spurter underveis. Dermed bærer Stavanger-mannen bærer fortsatt den grønne trøya med sine 17 poeng.

Ben Hermans viste seg å være best opp Al Jissah og tok samtidig med seg 15 poeng på toppen av stigningen. BMC-rytteren utmanøvrerte både Rui Costa og Jakob Fuglsang før oppløpet og overtok samtidig sammenlagtledelsen i rittet fra Kristoff.

Nordmannen satt i feltet fram til siste bakke og kom i mål på 75.-plass. 3 minutter og 41 sekunder bak vinneren, men samtidig nesten seks minutter foran gruppa der mange av hans spurtkonkurrenter satt.

Sondre Holst Enger følte seg ikke bra i går, og kom aldri til start under dag to av Tour of Oman.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling