Herminator vant ski-Oscar

LONDON: Hermann Maier ble kåret til årets vinteridrettsutøver 2000 under Sports Awards i Royal Albert Hall i går kveld. Østerrikeren vant idrettens-Oscar for skiløpere _ Kjetil Aamodt var bare statist. Men det plaget ikke nordmannen. Han nøt hvert sekund sammen med idrettstjerner fra hele verden.

- Godt å ha på seg andre klær, denne smokingen her har jeg ikke brukt så ofte. Sist var vel for åtte år siden. Godt med asfalt under bena også, sier Aamodt med utforskjegg. Ved sin side hadde han Jannecke Østvold _ stand in for samboer Stine.

- Aamodt, hva er ditt tips for kvelden, tror du du har noen sjanse, spurte vi Kjetil, mens han ventet på skyss til Royal Albert Hall.

- Nei, jeg tror Martin Schmitt blir den heldige. Jeg blir ikke skuffet i det hele tatt, bare det å bli nominert er stort nok for meg.

- Det er ikke så ofte en blir nominert til noe sånt som dette her, sier Aamodt.

Som dessverre tippet feil, men som får det gøyalt i dag på vei «hjem» til Kitzbühel ettersom reisekameratene Renate Götschl og Hermann Maier vant hver sin vintersportklasse.

Den største

Blitzene inne i hotellets foajé lyste opp mens vi snakket med Kjetil, men HAN kom ikke ute vår vei. Hvem? Den største av dem alle, tidligere Cassius Clay. Mest kjent som Muhammed Ali.

- Om jeg skal prøve å hilse på Ali? Nei, jeg skal ikke kaste meg ned på gulvet foran ham, men jeg er jo veldig interessert i sport, og det å være sammen med så mange store idrettsutøvere liker jeg veldig godt. Det er en opplevelse, men det blir ikke noe party etterpå for oss. Vi skal grytidlig opp, klokka 06.00 for å nå ned til en gjennomkjøring i Kitzbühel, sier Aamodt, mens Ali blir leid ut i en ventende bakdør-limousin.

Aamodt har ikke samme status. Han og søtster Østvold tok bussen til Royal Albert Hall. Et lite stykke ski-Norge.

Hermann en vinner

Herman Maier derimot, han kjører ikke kollektivt. Verken i bakken eller når han har på seg finstasen.

- Om jeg eller Aamodt vinner i kveld, nei det aner jeg ikke, men det blir spennende. Og mener du i Kitz, det er åpent. Men, vi skal ta det helt rolig i kveld, vi skal tidlig opp. Du må være topp konsentrert i Kitzbühel, der kan det være farlig, sier prisvinner Maier som takket støtteapparatet og familien for snøprisen.

Tamt show

Tidligere agent 007 Roger Moore var en programlederne under tv-sendte showet, som ikke vil gå over i historien som stor underholdning. Sjøl ikke med prins Albert av Monaco som delte ute æresprisen til filmens anabole karakterskuespiller, selveste Arnold Schwarzenegger.

<B>VANT IKKE, MEN VAR BLIDEST:</B> Kjetil Aamodt syntes det var en stor ære å bli nominrty yil åtryd idrettsutøver for år 2000. Nå stakk Hermann Maier av med den store pokalen. Det gjorde ikke det minste for Kjetil. Han koste seg stort på gallaen.