Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herminators gullfeiring

I går smakte VM-gullet ekstra godt for Hermann Maier. Med livstruende skader tidligere i karrieren, har han lært at man aldri må gi opp.

August 2001: Østerrikske Maier ligger på operasjonsbordet i sju timer. Leggbeinet til alpinstjerna er nesten revet tvert av i den alvorlige motorsykkelulykken han har vært utsatt for. Herminator slipper å amputere høyrefoten. Sakte, men sikkert kjemper han seg tilbake til hverdagen som alpinist. I januar 2003 er han tilbake i alpinstøvlene.

I går, tre og et halvt år etter, sto Maier på toppen av VM-pallen og frydet seg. Etter gullkjøringen i italienske Bormio måtte han også snakke ut om den vonde tida.

-  Det har vært hardt å komme tilbake etter skadene, innrømmer Hermann Maier overfor NTB.

VM-gullet i storslalåm får den sympatiske østerrikeren til å glise bredt.

-  Helt utrolig

-  Dette var medaljen jeg manglet i VM. Det er helt utrolig, jeg hadde ikke ventet en medalje i storslalåm, sier Herminator.

Han innledet mesterskapet i Italia på en rolig måte. Med fjerdeplass i super-G og 17. plass i utfor, fant Maier ut at han måtte skjerpe seg.

I andre omgang fungerte alt i storslalåmløypa. Han ga full gass og sendte landsmannen Benjamin Raich ned på andreplass.

Kjus sviktet

Forrige gang han kunne stråle etter VM-gull var i Vail i 1999. Maiers gull i super-G i Nagano OL i 1998, bare dager etter hans kjente utforfall, viser hvilken fenomenal evne han har til å komme tilbake når det gjelder. Gullet i går var for øvrig hans sjette totalt i VM. Tidligere har Maier vunnet to gull i utfor, og tre i super-G. De norske gutta med Lasse Kjus i spissen sviktet i storslalåm. Kjus kjørte seg ut av VM i første omgang. Aksel Lund Svindal kjempet seg opp til 6. plass, og ble beste norske innslag. Bjarne Solbakken endte som nummer 11.

GULLGUTT: I det øyeblikket det gikk opp for Hermann Maier at han hadde sikret seg storslalåm-gullet, viste 32-åringen stor idrettsglede i paddocken i Bormio. - Dette var medaljen jeg manglet i VM, sier Maier.