Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hermod Bjørkestøl utfordrer skipresidenten

Hermod Bjørkestøl ble fredag spurt om han kunne tenke seg å stille som motkandidat til sittende president Jan Jensen på skitinget om to uker. Svaret er ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes det er viktig å markere at det finnes en motkandidat som er villig til å stille opp, sier Bjørkestøl til Dagbladet.

- Betyr det at du ikke har tillit til det sittende styret?

- Jeg vil ikke karakterisere andre. Men jeg merker meg at det er en del uro i Ski-Norge for tida.

- Hva kan du tilføre?

- Jeg tror jeg kan være en person som kan samle Ski-Norge igjen, sier Bjørkestøl.

Bjørkestøl er foreløpig ikke offisielt foreslått som presidentkandidat, bare lansert som kandidat. Men er som sagt villig til å stille opp, selv om han vet at han kan tape mot Jan Jensen og en enstemmig valgkomite.

- Det er viktig å markere at det finnes andre kandidater. Det gjorde det ikke forrige gang, da Jensen ble valgt mot flere blanke stemmer, sier Bjørkestøl.

Hermod Bjørkestøl er oberst i Luftforsvaret og kommer fra Troms, hvor han tidligere har vært leder av langrennskomiteen. Han er rennleder i Holmenkollen og er også medlem av FIS' regelkomite. Seinest i vinter satt han i juryen under VM i Ramsau.