Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hernandez har overrasket sir Alex slik Solskjær gjorde

Derfor har han holdt Berbatov på benken.

GJENNOMBRUDD: Manchester United var forberedt på å være tålmodige med Javier Hernandez i hans første sesong, men meksikaneren har slått til allerede. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
GJENNOMBRUDD: Manchester United var forberedt på å være tålmodige med Javier Hernandez i hans første sesong, men meksikaneren har slått til allerede. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Alex Ferguson har flere ganger sammenliknet Javier «Chicharito» Hernandez med Ole Gunnar Solskjær.

I går trakk han igjen parallellen mellom meksikaneren og nordmannen. Ferguson forteller at Chicharito har slått gjennom raskere enn han ventet, akkurat som Solskjær gjorde det.

Da kristiansunderen dukket opp i Manchester i 1996, tok manageren ham tidlig til siden og ba ham være tålmodig.

- Den første sesongen din vil handle om integrering, å bli vant til klubben, å bli vant til treningen, sa Ferguson ifølge The Telegraph.

- Gamblet på Solskjær Rapportene fra reservelagstrener Jim Ryan var imidlertid klare: Solskjær var førstelagsmateriale. Nordmannen kom inn som innbytter mot Blackburn og scoret etter seks minutter.

- Det var det samme med Hernandez. Da han kom inn, følte vi at det ville ta ham tid til å tilpasse seg, spesielt ettersom han kom fra Mellom-Amerika.

Samtidig visste han mer om hva han fikk da han hentet Chicharito.

- UHELDIG: Alex Ferguson mener det er uheldig for Dimitar Berbatov at Hernandez er i så god form at bulgareren stadig havner på benken. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
- UHELDIG: Alex Ferguson mener det er uheldig for Dimitar Berbatov at Hernandez er i så god form at bulgareren stadig havner på benken. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

- Han hadde spilt i VM, en turnering mye tøffere enn noe Ole hadde spilt i Norge. Det var mye som var usikkert med Ole, og vi gamblet på ham. Vi så ham noen få ganger, han var ung, men vi kunne ikke måle talentet hans på samme måte som vi kunne med Hernandez.

Vanskelig å sette ut Og Javier Hernandez har slått til på minst like imponerende vis som Solskjær gjorde. For mens Solskjær fikk status som superinnbytter, har Hernandez den siste tida henvist Dimitar Berbatov, som pøste inn mål for United i første halvdel av sesongen, til benken.

- Det er uheldig for Dimitar, for han er en fantastisk spiller, men grunnene er åpenbare. Gjennombruddet til Hernandez de siste par månedene har vært oppsiktsvekkende. Han forbedrer seg hele tida, og det er veldig vanskelig å benke en spiller når han er i sånn form, sier Ferguson.

Så gjenstår det å se hvem som blir foretrukket i United-angrepet i kveld. Da møter de byrival City til semifinale i FA-cupen på Wembley.

• Følg kampen direkte på live.dagbladet.no klokka 18.15!

SLO TIL DIREKTE: Her debuterer Ole Gunnar Solskjær for Manchester United mot Blackburn 25. august 1996. Kristiansunderen scoret etter seks minutter på banen. Foto: Dave Kendall, AP/Scanpix
SLO TIL DIREKTE: Her debuterer Ole Gunnar Solskjær for Manchester United mot Blackburn 25. august 1996. Kristiansunderen scoret etter seks minutter på banen. Foto: Dave Kendall, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media