2 1/2: Javier Hernandez scoret to og var nest sist på Uniteds andre mål mot Aston Villa. Foto: REUTERS/Darren Staples
2 1/2: Javier Hernandez scoret to og var nest sist på Uniteds andre mål mot Aston Villa. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

Hernandez krever hattrick etter at United snudde 0-2 til 3-2

Ny snuoperasjon av Fergusons menn.

(Dagbladet): Aston Villa - Manchester United 2-3

Tolv ganger tidligere denne sesongen har Manchester United snudd fra tap til seier, mer enn noe annet Premier League-lag denne sesongen. Mot Aston Villa i kveld måtte United gjøre det igjen.

Andreas Weimann scoret nemlig en gang like før pause, og en gang like etter pause. Med 2-0 til Aston Villa så det ikke lovende ut for et United-lag som virket slitne og umotiverte i store deler av kampen.

Men en skal aldri avskrive Manchester United, og et strålende Javier Hernandez-innhopp etter pause snudde kampen på hodet, og United gikk til slutt seirende av Villa Park.

- Det var et fantastisk resultatet, en fantastisk kamp. Aston Villa var fantastiske i dag, de løp sokkene av seg men vi ga aldri opp. Vi traff tverrliggeren to ganger, men ga aldri opp, sier Manchester United-manager Alex Ferguson etter kampen.

Han var lite fornøyd med det hans elever viste i første omgang.

- Vi var uforsiktige i første omgang og vi måtte forbedre oss. Heldigvis gjorde vi det. Javier Hernandez er fantastisk i boksen og det ga oss tre mål i dag. Scorer en et hattrick blir det lagt merke til, og han vil spille neste uke, sier Ferguson.

Benteke herjet med Smalling Det første kom på overtid av første omgang. Christian Benteke herjet med Chris Smalling på venstrekanten før han slo ut i feltet igjen. Der kom Weimann og hamret ballen over luggen til David De Gea i United-målet.

Andre omgang startet på verst tenkelig vis for et United-lag som hadde sett tamme og umotiverte ut i første omgang. Benteke hoppet over ballen og Agbonlahor slo ballen inn i feltet. Igjen var Weimann umarkert, og det sto 2-0 til Villa.

Først da så det ut til at United-spillerne våknet.

Lissepasning og selvmål Paul Scholes fikk ballen på midten, og chippet ballen over hodet på Villa-forsvarerne. Javier Hernandez hadde selvsagt løpt i bakrom, og den lille meksikaneren holdt seg på bena under press før han avsluttet mellom bena på Brad Guzan og i mål.

Fem minutter etter scoringen var Hernandez frempå igjen.

Rafael slo inn fra høyresiden og slo mot bakerste stolpe. Der hadde Hernandez løpt seg fri og bredsidet ballen mot mål. Avslutningen gikk i utgangspunktet utenfor, men traff ryggen til Ron Vlaar og endret retning slik at den gikk i mål.

- Jeg krever hattrick. Jeg har sett reprisen, og skuddet var definitivt på mål, sier Hernandez.

2-2, og for 13. gang denne sesongen hadde United snudd fra tap i en kamp.

Van Persie i tverrligger Etter dette handlet det meste om Manchester United som hadde ballen i over 72 prosent av tiden.

Etter 70. spilte minutter fikk Robin van Persie to store muligheter på rad. Først etter en Wayne Rooney-corner der nederlenderen fikk god tid og plass til å heade mot mål. Dessverre for United smalt ballen i tverrliggeren.

SCORET TO: Andrew Weimann scoret to for Aston Villa mot Manchester United som den første spilleren noensinne, men det holdt ikke for Villa. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
SCORET TO: Andrew Weimann scoret to for Aston Villa mot Manchester United som den første spilleren noensinne, men det holdt ikke for Villa. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Bare sekunder senere skjøt van Persie fra omtrent tyve meters hold, og ballen smalt på omtrent samme sted som den traff et par minutter tidligere.

Ny Hernandez-scoring United-presset fortsatte og fortsatte. Tre minutter før full tid kunne United-supporterne juble.

Robin Van Persie svingte ballen inn i feltet og Hernandez stupte ballen i det lengste hjørnet. 3-2!

Aston Villa skapte noen farligheter mot slutten, men United red stormen av og beholder med det tabelltoppen.

- Jeg er utrolig skuffet over å tape, men jeg er likevel stolt av gutta. Å spille mot en slik motstander og opptre slik vi gjorde var fantastisk. Selv da de kom tilbake i kampen hadde vi muligheter til å vinne den. Vi spilte fantastisk fotball, jeg syntes vi var veldig gode. Vi kan ta med oss mye fra kampen, jeg kan ikke kritisere gutta, sier Aston Villa-manager Paul Lambert etter kampen.