Hernandez reddet forsiktige Ferguson

Sparte stjernene - og fikk nesten svi mot Liverpool.

POENGDELING: Steven Gerrard ga Liverpool ledelsen på Anfield, men Manchester United ble reddet av innbytterne.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
POENGDELING: Steven Gerrard ga Liverpool ledelsen på Anfield, men Manchester United ble reddet av innbytterne.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Liverpool - Manchester United 1-1.

Manchester United-manager Alex Ferguson overrasket mange ved å vrake Wayne Rooney, Nani og Javier Hernandez fra start mot Liverpool, og i andre omgang på Anfield så det en stund ut som om den forsiktige strategien skulle mislykkes.

Et billig Liverpool-frispark ga Steven Gerrard muligheten til å sende hjemmelaget i ledelsen, godt hjulpet av en skuddredd Ryan Giggs i United-muren.

Men da Ferguson kastet de tre nevnte benkerne inn mot slutten, fikk han det ene målet han trengte.

Javier Hernandez var mannen, etter bare fem minutter på banen var han der med hodet igjen, og sørget for uavgjort på Anfield.

Giggs trakk seg
Den første timen var kjedelig i Liverpool, og sjansefattig også.

Situasjonen som til slutt fikk fart på oppgjøret kom først halvveis ut i andre omgang, da Charlie Adam gikk overende etter et taklingsforsøk fra Rio Ferdinand.

TV-reprisene levnet tvil om Ferdinand i det hele tatt var borti Adam, men dommer Andre Marriner mente han var det, og blåste frispark like utenfor sekstenmeteren.

- Det var så vidt kontakt, men ikke nok til å sende en mann på nesten 80 kilo i bakken, sier Rio Ferdinand, ifølge BBC.

Steven Gerrard gjorde seg klar.

UTLIKNINGEN: Javier Hernandez dukket opp på rett sted til rett tid, og stanget inn 1-1.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
UTLIKNINGEN: Javier Hernandez dukket opp på rett sted til rett tid, og stanget inn 1-1.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

Kapteinen satset på hardt og lavt, og kanskje på at det som faktisk skjedde - skulle skje.

For Ryan Giggs, som hadde et godt tak i shortslomma til Danny Welbeck ytterst i muren helt til skuddet gikk, forlot sin plass og snudde seg vekk, og ballen fikk fritt leide mot det åpne høyrehjørnet.

David De Gea kunne ikke nå bort dit, og Liverpool var i ledelsen. Ryan Giggs hadde beskyttet sitt eget skritt langt bedre enn sitt eget mål.

- Frisparket mitt var vel ikke det beste. Jeg prøvde å få det over muren, men kanskje fikk jeg den flaksen jeg trengte. Jeg er glad for det, sier Steven Gerrard.

- Det var akkurat som i fjor, de ytterste spillerne forlot muren. Dårlig forsvarsspill, sier Alex Ferguson.

Hernandez redningen
Da hentet Alex Ferguson fram sine beste kort, satte inn Wayne Rooney og Nani først, så Javier Hernandez, og sistnevnte ga resultater etter kort tid.

Hernandez hadde vært på banen i fem minutter da han møtte Danny Welbecks corner-stuss rett foran mål, og fra kloss hold stanget han inn 1-1 uten problemer.

Med hodet, som så mange ganger før.

Store sjanser
Plutselig skjedde det mye på Anfield. Dirk Kuyt kunne sendt Liverpool tilbake i ledelsen rett etter utlikningen.

Kuyt fikk et overlegg perfekt servert, men klarte ikke å styre ballen andre veier enn ganske så rett på David De Gea, som hindret ny Liverpool-jubel med under ti minutter igjen å spille.

Hjemmelaget var nærmest et vinnermål mot slutten.

OK LØRDAG: Hverken Kenny Dalglish eller Alex Ferguson tar vel av etter 1-1.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
OK LØRDAG: Hverken Kenny Dalglish eller Alex Ferguson tar vel av etter 1-1.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

Jordan Henderson testet David De Gea med et lurt skudd et par minutter før full tid, men den spanske målvakten gjorde en strålende redning - i en god match.

Henderson burde også truffet mål da han fikk heade fritt på overtid. Det gjorde han ikke.

Dermed fikk Manchester United med seg ett poeng fra Anfield, et bra resultat i en kamp der de startet svekket, og var underlegne hjemmelaget sjansemessig.

- Vi tar et poeng. De skapte et par sjanser, men vi kontrollerte deler av andre omgang og spilte bra fotball. Med tanke på resultatene her de siste sesongene, er det ikke et dårlig resultat, sier Rio Ferdinand.

- Jeg tipper fansen vår føler seg litt snytt. Men vi møtte det beste laget i ligaen, så det er vel greit nok, mener Liverpools Steven Gerrard.

FAKTA

Liverpool — Manchester U. 1-1 (0-0).
L: Steven Gerrard (68). M: Javier Hernández (81).
T: 45.065.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer