HER AVGJØR HAN: Javier Hernandez setter ballen i mål på overtid, og sørger med det for tre United-poeng. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
HER AVGJØR HAN: Javier Hernandez setter ballen i mål på overtid, og sørger med det for tre United-poeng. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Hernandez reddet United på overtid i sjumålsdrama

Lå under tre ganger mot Newcastle.

(Dagbladet): Manchester United - Newcastle 4-3

Manchester United lå under tre ganger mot Newcastle, men på overtid sørget Javier Hernandez for tre Boxing Day-poeng for Alex Fergusons menn.

- Desember er alltid en viktig måned. Vi ga bort to poeng mot Swansea, men gjorde det godt igjen i dag. Det var en prestasjon en ligamester verdig, sier Alex Ferguson etter kampen, ifølge BBC.

Ferguson raste mot dommer Mike Dean - som godkjente et Newcastle-mål som først ble avblåst for offside i første omgang - i pausen, og mener

- Jeg mener det var en dårlig avgjørelse av dommeren for selvmålet. Hvis du ser det om igjen, ser du at han er offside og at han  tar tak i armen til Evans. Hvis ikke det er å være involvert i spillet, hva er det da? sier Ferguson.

Tidlig scoring Gjestene tok ledelsen etter bare fire minutter. Demba Ba fikk ballen, og da han ikke hadde noen gode pasningsalternativer skjøt han fra distanse. David De Gea ga en meget svak retur, og James Perch var på rett plass til riktig tid og dyttet ballen i mål.

KONTROVERSIELT: Et Johnny Evans-selvmål ble først annulert for offside, men dommeren godkjente målet etter å ha snakket med sin linjedommer. Foto: EPA/PETER POWELL
KONTROVERSIELT: Et Johnny Evans-selvmål ble først annulert for offside, men dommeren godkjente målet etter å ha snakket med sin linjedommer. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

United hadde ballen mye, men spilte uten tempo og presisjon mot et kompakt Newcaste-lag som hadde få problemer med å forsvare seg. Etter 25 minutter utlignet imidlertid hjemmelaget etter klabb og babb i Newcastle-feltet.

Robin Van Persie lempet ballen inn i feltet, og ballen havnet i bena på Javier Hernandez. Krul reddet forsøket til meksikaneren, men klarte ikke få ballen under kontroll og Johnny Evans sklei ballen i mål.

Kontroversiell scoring Johnny Evans kom i fokus bare tre minutter etter utligninsmålet.

Tidligere United-spiller Danny Simpson skjøt ballen knallhardt inn i United-feltet og en uheldig Evans sklei ballen i eget mål. Linjedommeren vinket imidlertid med flagget, og det så først ut til at målet var annulert på grunn av en offsideplassert Papiss Cissé.

Dommer Mike Dean løp bort til linjedommeren og etter mye snakk frem og tilbake ble det idømt mål til Newcastle.

United klarte ikke å svare før pause, og da lagene kom ut til andre omgang var Alex Ferguson aldeles rasende på Dean og linjedommeren.

Ny Evra-scoring Omtrent etter timen spilt utlignet United. Patrice Evra fikk ballen på omtrent 20 meters hold, fikk den under kontroll og hamret den i den lavt i det lengste hjørnet.

SCORET FØRST: James Perch sendte Newcastle i ledelsen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
SCORET FØRST: James Perch sendte Newcastle i ledelsen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Newcastle var imidlertid ikke ferdige med å score for kvelden.

Gabriel Obertan fosset ned Uniteds høyreside, og la ballen perfekt tilbake til Papiss Demba Cissé som hamret ballen forbi en sjanseløs De Gea.

United svarte umiddelbart.

Robin Van Persie fikk to muligheter i Newcastle-feltet. Det første skuddet ble reddet av Tim Krul, men den tidligere Arsenal-spissen fikk ballen tilbake og satt ballen sikkert i mål.

United presset voldsomt mot slutten, og både Van Persie og Javier Hernandez hadde store muligheter. Innbytter Sammy Ameobi traff også stolpen i hektiske sluttminutter.

SCORING I RIKTIG MÅL: Johnny Evans sklir inn 1-1-målet. Foto: EPA/PETER POWELL
SCORING I RIKTIG MÅL: Johnny Evans sklir inn 1-1-målet. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

På overtid lobbet Michael Carrick ballen elegant over Newcastle-forsvaret, Javier Hernandez var hårfint onside og sklei ballen i mål.